Мили Приятелки, от все сърце ви благодаря за поздравленията и хубавите думи, толкова мило ми стана
Специални благодарности на Мишанка за темата!
Не знам защо така се омотавам, не мога да стигна до форума толкова дни (пък с Марти цял месец не бях адекватна да отговарям на телефонни обаждания и смс-и
).
Да ви разкажа накратко, за второто детенце минахме по вече изяснения път от първото, отне ни пак 3 опита и две ходения до Германия. При последния трансфер върнахме два ембриона - за първи път замразявахме ембрион (че нали правим все на естествен цикъл) - и всъщност точно замразеният беше с отлично качество, така че нищо чудно Вики да е била "сладоледче"
Безкрайни благодарности на д-р Стаменов, който прави всичко перфектно, а този път и на д-р Шефкетова и д-р Персенска, които също ме проследяваха и направиха някои от пункциите - перфектни са!
Следващите благодарности са за д-р Сигридов - обичам го този лекар
Следи ме зорко и ми хвана гестационния диабет, та към края на бремеността бях по-внимателна с храненето. Цялата бременност изкарах на лекарства за автоимунното ми заболяване, което ми създаваше умерени проблеми.
Наближи моментът за раждането и решихме датата за секциото да е възможно най-близко до термина - 1 седмица, и с малко притеснение я дочакахме. При раждането се оказа, че съм щастливка, че всичко е минало добре, защото матката ми въобще не е била в добро състояние, а и пътната връв била около вратленцето. И тук перфектна работа на още един любим мой лекар - доцент Доганов (като това ми беше седмата хирургическа интервенция, която ми прави - за щастие, последните две - секцио).
Всичко завърши с лекарска забрана за повече деца, но то вече няма и за кога, а и здраве не остана
После ме налегнаха други здравословни проблеми, като плюсът беше, че секциото въобще не съм го усещала - да ме боли или нещо друго
Нещата постепенно се нормализират, остана ми само проблемът с хроничното заболяване, за което спрях традиционните лекарства уж да се кърмим, но пък се влоших.
Като се прибрахме, изпитвах едно много особено чувство - на облекчение, на късмет, че всичко все пак мина благополучно, на чувство, че излизам от някаква паралелна реалност...
Хубавицата Вики се роди 3400 и 50см. До последно прогнозите за теглото й варираха доста, като д-р Сигридов беше най-точен (естествено!). Доста ме изненада, като ми я показаха, с една черна коса (ние сме всички светли). Казвам й понякога Вики Силата
едно силно момиче ще бъде тя на Мама. Много се моля за здраве за двете ми дечица, пък и за мен да има, да си ги гледам.
На всички желая сбъдване на мечтите за дете (първо, второ....) а най-светъл пример тук ми е Уайт
Бъдете живи и здрави!