0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте мили мами, моля за прошка ако въпросът вече е разискван, просто не открих такава тема! На моето зайче му се подсече вратлето -ама много. Той по принцип си се зачервява там, аз го мажех с олио, но вчера ми се стори по зачервен по гънките и реших да го намажа с крем за подсичане( нали уж е за всякакви кожни раздразнения) и УЖАС- днес е огнено червен, а от кремчето му се е изсушило вратлето ,направо имам чувството ,че ще му станат рани! Моля кажете ако сте имали такъв проблем с какво мазахте !
пп: аз съм пробвала и Бочко и Судокрем, бях пробвала и на Бюбхен крем за лице с невен, но и той не помогна кой знае колко, но поне не навреди като кремовете за подсичане
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Заведи детето на лекар, разбира се. Произволно бебе на три месеца не се "маже" с олио  и Бочко.
Вратлето на моето дете също се зачервява и подсича, особено сега в жегите. Измивам внимателно по няколко пъти на ден, като след това старателно подсушавам. Кремче против подсичане ползвам на Галафарм с перу балсам, много съм доволна. Внимавай като храниш бебчето да не капе по вратлето.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
УЖАС- днес е огнено червен, а от кремчето му се е изсушило вратлето ,направо имам чувството ,че ще му станат рани!

при такова положение, аз бих завела детето на лекар, подкрепям lady_11.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Днес е късно вече, имам час за утре за педиатърката, която смята, че вероятно от жегите е станало така. Просто исках съвет от някоя майка, мислих че може би ще има някое мехлемче,което може да помогне - за това пуснах темата. Но все пак ще пиша какво е казала доки, пък може да се окаже полезно за някоя друга майка!
*


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Здравейте отново ! За протокола: ходихме на доктор и ни изписаха капки за пиене Фенистил и Адвантан 0.1% крем за мазане , но те са само по лекарско предписание!
White благодарности за крема, непременно ще го купя за следваща превенция, понеже лекарствата, които ни предписаха трябва да се ползват не повече от седмица и със сигурност ще ми трябва нещо,с което просто да мажа, за да не станем пак така!
Благодаря на всички за включването, все пак споделяйте какво ползвате вие, за да не се подсича областта около врата!
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Аз с колоидно сребро и черен Оман не бих мазала бебе на три месеца.
По скоро бих пръскала с това за превенция ( поне е безобидно, защото все пак е вода): http://apteka.framar.bg/30009463/%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0-150-%D0%BC%D0%BB-
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Ех.... .
Дайте снимка на проблемното място, моля.
С добър фокус, от средно и близко разстояние... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
След второто мазане и третия прием на капките мястото е вече съвсем бледо розово и почти минало, ако знаех че ще се включите Докторе щях да започна темата със снимки, щеше да е привилегия за мен да чуя Вашето мнение. Знам ,че по описание не можете да дадете съвет, но наистина беше мноооого зачервено, а след като го намазах с крем за подсичане, хвана като тънка коричка отгоре. Наистина се притесних, а аз не съм от майките, които лесно се паникьосват.