0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

DUFASTON I PKQ
« -: Май 22, 2016, 17:52:37 pm »
Zdraveyte ,sujelqvam che pisha na latinica ,ne jiveya v bg i nqmam kirilica.Edno neshto mnogo me pritesnqva,s PKQ sum ,imam xipofunkcia na shtit.jleza ,no q normalizirahme ,kato pia hapcheta,okaza se che nqmam ovulacia i tykmo lekarkata mi predpisa dufaston ,za da predizvikam cikula ,sled koeto na 2ri den da pochenm stimulacia s SERPAFAR,..i predi sum pila dufaston i vinagi mi e idvalo na 4ti den  ot hapchetata,no eto sega minaha 8dni sled spiraneto im , oshte ne mi e doshlo,,,prawih test,otricatelen beshe...a ne moga da se svurja s lekarkata mi,mojete li da mi dadete predpolojenie zashto vse oshte ne mi e doshlo i kakvo da pravia,Blagodaria
*
Re: DUFASTON I PKQ
« Отговор #1 -: Май 22, 2016, 19:56:28 pm »
Форума не е лекар, писането ан кирилица е задължително, няма как да кажем защо нямаш цикъл след прим на дуфастон, консултирай се с лекаря, предписал дуфастона. Така във форума няма как да гадаем защо. За стимулацията, задължително е да направиш тест за проходимост на тръбите ти, тоест цветна снимка и спермограма при партньора. Другото важно е че ако имаш ПКЯ, дали са ти правени хормонални изследвания - ФСХ,ЛХ,Естрадиол, Пролактин, Тестостерон. Само Дуфастон и стимулация някак си не върви. Как така си сигурна че нямаш овулация, тези хормони горе показват именно яйчниковата функция, едно закъснение на цикъла и предизвикването му не е решение, ако наистина нямаш , а това не е сигурно се търси причината и се лекува.