Аз съм съвсем в началото на дългия път на изследвнията, които са ни необходими на нас-проблемно забременяващите. Иска ми се тук да се споделят мнения как по лесно да получаваме направления-от кой, за какво, какво би трябвало да получим от всеки един специалист и т.н. Моето ДжиПи днес половин час ме убеждаваше, че половите хормони LH, FSH, E2, PROGESTERON, PROLAKTIN не се поемат от ЗК. Нищо не ми се "полагало"-това били остарели от социалистическо време схващания. Каза, че нито един гинеколог нямало да ми пусне направления и да си приготвя пари да си ги плащам. След споменаване на Националния Рамков Договор смени веднага тезата-те ми се полагали, но трудно ще намеря гинеколог да ми ги пусне на добра воля. В крайна сметка, сега имам направление за гинеколог от личния. Звънях на няколко софийски гинеколози, но като кажа, че ми трябват само изследвания на полови хормони ми отказаха всички. Давайте идеи как по-лесно да вървят нещата с направленията, защото така или иначе има доста други изследвания,които ще си плащаме.