0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Всички лекари казват, че след цветната снимка се забременява по-лесно. Това ми каза и моят лекар след процедурата.
Знаем категорично, че тя се прави с диагностична цел, но дали може да се разчита на по-голяма успеваемост след нея, т.е. да има и лечебен ефект?

Аз имам определени съмнения, тъй като при мен резултата беше проходими тръби без хидросалпинг, което означава, че и преди снимката незабременяване по тубарен фактор би трябвало да се изключи.
А дали е възможно самата течност преминаваща през тръбите да прочиства и на това да се дължи по-голямата успеваемост?
(Май преди време бях чела нещо но сега не ми се рови целият материал)
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
В действителност има момичета, които са забременели след цветна снимка, но за съжаление не мога да кажа, че процента е голям.
При цветна снимка контрастното вещество може да разкъса някои много леки сраствания по тръбите и това да помогне за забременяването, но когато се установи някакъв по-сериозен проблем (например запушени тръби) няма начин снимката да помогне.

След като резултатите от НСГ при теб са добри значи наистина трябва да търсите проблема другаде.
Някакви други изследвания правили ли сте?
Намерихме нашето синче.
О, да имаме обичайните изследвания - хормони, спермограма, фоликулометрия 3 пъти. Резултатите са задоволителни, но при нас проблема е, че сме надскочили възрастта в която зачеването става по-лесно  :( .

Добре, а разкъсването на леки сраствания може ли да се констатира по време на процедурата или само се предполага? Това ми беше мисълта.
*

red_monika

но при нас проблема е, че сме надскочили възрастта в която зачеването става по-лесно  :( .

Е какво ще рече това, че сте надскочили възрастта за лесно забременяване? на колко години сте все пак.
Стега вече с тази възраст!
То е ясно, шансовете над 35 години вече са доста по-малки, което при липса на други проблеми пак си е проблем  :cry:
Не, разкъсването на малки сраствания не може да се установи по време на процедурата. Аз много се съмнявах в тези работи за по-лесното забременяване, но забременях точно в месеца на цветната ми снимка. Има и други момичета оттук, при които се е случило.

Никога не бива да се губи надежда!  
:babydust:
Ох ще го обясня с мои думи, че хич не съм по научното изказване  :oops:  Цветната снимка повишава възможността за забременяване, защото при преминаването на контрастното вещество през тръбите, същото разресва власинките, които мисля помагаха на сперматозоидите за предвижването ли беше или за яйциклетката. Абе то и аз толкова знам, ама да си кажа, колкото знам  :lol: А това с разлепването на малки сраствания, хич не ми се вярва. Как се доказва това нещо, по болката ли? А откъде се знае че е от сраствания, а не от по-чувствителен на болка организъм, или от нещо друго? :roll:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

И 2-та пъти са ми казвали, че ако имало малки сраствания, цветната снимка можела да помогне  :?:  Е, след 1-ия път забременях - ама извънматочно.
Аз не забременях след цветната снимка, а преди нея, но завърши с аборт.
*

tedi91

• 275
  • Аз обичам моя съпруг!
Стефани,аз забременях след цветна снимка.Нямам представа дали тя е спомогнала по някакьв начин.На 28.02.06г. направих снимката,в началото на март сьм забременяла,а бяхме запланували инсеминация за 01.04.06г.
Пожелавам кьсмет на всички в начинанията :D  :D  :D

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Цитат на: wassilena
Цветната снимка повишава възможността за забременяване, защото при преминаването на контрастното вещество през тръбите, същото разресва власинките, които мисля помагаха на сперматозоидите за предвижването ли беше или за яйциклеткатa.

Да цветната снимка спомага за разресването на тези реснички за които говори Василена, които пък от своя страна спомагат за предвижването на яйцеклетката до матката. И наистина цветната снимка отстранява леки сраствания. Как става това ами представете си една гумена ръкавица която неможете да разлепите пръстите й и като я надуете те се разлепят. Същият е принципа на отстраняването на леките сраствания когато контраста навлезе с по-високо налягане "разлепя" тези леки сраствания по тръбата.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
На мен д-р Владимиров ми обясни че в бизкото минало цветната снимка се е ползвала като средство за лечение на стерилитита, именно заради тези си свойства :D

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Старлет, аз си го представям много добре, въпросът ми е, дали е доказано, че разлепва разраствания или са само догадки. Както и това, че като има бокта е от разлепването?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Цитат на: wassilena
Старлет, аз си го представям много добре, въпросът ми е, дали е доказано, че разлепва разраствания или са само догадки. Както и това, че като има бокта е от разлепването?

Болката няма нищо общо с разлепването на тръбите, както много пъти се е писало тук. Но иначе дали някой го е видял с очите си как става отвътре отговорът е НЕ  :D . Доказано е до толкова, до колкото при проблемно забременяващи двойки след цветна снимка има спонтанна бременност, което значи че е имало някакво частично слепване на тръбите, които не са допускали яйцеклетката по-надолу. Та в общи линии е това. Другото нещо е че при вкарване на контраст и проследяването му на УЗ се виждат тези неща, под опитното око на специалист разбира се. За рентгена незнам как точно стоят нещата, може би и там е същото. Щом първоначално пропуска слабо тръбата, а след повторно вкарване на контраст започва да пропуска значително по-силно то причината може да е само една - леки сраствания или частични сраствания. Та така е доказана тази работа.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Благодаря за коментарите,

И аз имах такива догадки но имах нужда и от вас да го чуя. Дано пречката да е била там и наистина тази процедура и да помага освен да установява има или няма проблем.
Доколкото за болката, моята цветна снимка беше с упойка и нямам спомен, но после корема си ме боля още 2 дни.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Стефани мила хич недей да мислиш на колко години си!!!!!!!!!! :!:
Моята позната е на 42 години и миналата седмица роди живо и здраво момченце!!!!!!!!Цялата бременност изкара без никакви проблеми!!!!
Всичко си е божа работа...........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Мисли положително и продължавай в борбата!Успех миличка!