Кармен, аз си взех входящ номер за детска ясла миналия месец, сега чакам новата си лична карта до дни и ще ходя да оставя всички документи. Когато в ДЯ ти дават номер, ти искат акта за раждане на детето, Рая нямаше годинка когато ми дадоха номера и не са ми казвали нищо такова като изискване.
За ДЯ мисля, че няма значение на колко години/месеци е детето, защото после в заявлението пишеш от кога искаш да участва в класиранията. Там вече може и да питат колко е голямо.
Но за самия входящ номер, колкото по-рано си го вземеш, толкова по-голяма е вероятността да се класирате, за времето когато искаш да пуснеш детето. Защото приема е по поредност на номерата. Аз взех сега номер, искам Рая да я пусна на ясла през Септември/Октомври, но може и да не ни е дошъл номера все още и да се проточи.
Относно яслените групи към детските градини, може и да има значение възрастта. Приемат се документи само Април месец, а приема е Септември. А искат като пуснеш детето то да може да ходи стабилно. Дори и да отложиш малко пускането с месец, два, ако тогава се пада да е на годинка може и да не го вземат, и да трябва да отложиш за другата година.
Мен ме вълнува, какво пише на вашите служебни бележки от работодателя, че сте на трудов договор? На моята ми се струва, че пише много малко неща - само имената ми, ЕГН, и данни на фирмата, дали трябва номер на лична карта или разни други, да ми я коригират докато е време.