0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Първоначален преглед и задържан фоликул
« -: Февруари 21, 2013, 16:24:45 pm »
Здравейте момичета! Вчера бях за първи път при доктор Владимиров, на около 26-7 ден от цикъла. Каза че имам задържан фоликул и иска да ме види на 2-4 ден от цикъла дали е изчезнал и да направим оценка на яйчен резерв, като междувременно милото мине на спермограма. Понеже бях доста притеснена- първи преглед, задържани фоликули, отделно си имам и инсолинова резистентност и доста от въпросите ми изхвърчаха от главата.
Надявам се вие да ми помогнете.
Четох във форума, че между последния чист ден и овулацията може да се направи и преглед на тръбите, Това влияе ли по някакъв начин на ову-то и яйцеклетката, самото вещество, което се използва. Добре ли е да се бебеправи в този месец или да се изчака следващия?
И ако всичко е наред и фоликулът е изчезнал по време на мц,как се процедра след това. Трябва ли да ходя няколко месеца на фоликулметрия докато разберем има или няма ову, или може да се използват лекарства, за да предизвикаме овуто още през първия цикъл.
Като цяло целия процес от първия преглед до първа инсеминация,инвитро колко месеца продължава ако направим всички изследвания сега и дай Боже всичко е наред с мъжки фактор и тръби. Още.., ако предизвикат ову(в случай че няма), към вътрематочна инсеминация ли да речем пристъпват лекарите или първо искат и ние да се поизпотим :oops:

« Последна редакция: Февруари 21, 2013, 16:26:25 pm от Пух »
*
Re: Първоначален преглед и задържан фоликул
« Отговор #1 -: Февруари 21, 2013, 17:07:32 pm »
Пух, ето това е темата за клиниката на д-р Владимиров http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48733.120
Тема за цветна снимка и хидротубация http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=5066.380

Всеки лекар процедира индивидуално и има определен подход.Питай в темите момичетата ще ти отговорят.

Успех!

Re: Първоначален преглед и задържан фоликул
« Отговор #2 -: Февруари 21, 2013, 17:31:57 pm »
magi_st, мерси :)