0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
Простете, ако вече сте дискутирали тази тема, но от доста време насам се ровя в интернет и не мога да намеря отговор на този въпрос. Повечето графики на бременни, в които се отбелязват сексуалните контакти, показват сношения до овулацията и + 2-3 дни след това. А какво се случва после? Полезно или вредно е да се поддържат редовни сексуални контакти след овулацията. Ние правим опити за зачеване вече седми месец, водим редовен полов живот, почти не пропускаме ден  :oops:, но така и не се случва чудото. Пробвали сме и с опити през ден-два. Ще съм благодарна, ако споделите вашите наблюдения и опит.
Re: Колко често да правим секс след овулация?
« Отговор #1 -: Август 26, 2012, 11:57:43 am »
3-4 дни след овулацията, секса е вече само за удоволствие :wink:, правете си го когато и колкото искате :D
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #2 -: Август 26, 2012, 23:09:16 pm »
Благодаря, radosttinka! И аз не виждам нищо вредно в това :)
« Отговор #3 -: Февруари 15, 2013, 11:19:57 am »
Здравейте,искам да попитам за секса след и преди овулация,води ли до забременяване?
Говоря за 4 дни преди овулация и 2 след нея,ако всичко е нормално разбира се?
Ще съм ви много благодарна ако имам отговор :)
*
« Отговор #4 -: Февруари 15, 2013, 11:31:22 am »
Gerito, прочети тази статия, мисля, че ще ти отговори на въпросите и ще ти даде доста насоки http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=725&Itemid=13

« Отговор #5 -: Февруари 15, 2013, 11:47:19 am »
Благодаря за инфото наистина е полезно,но мен ме мъчи мисълта,че този месец
не го правихме през ден,искахме да опитаме 1-вия месец с по 2,3 дни пак ако не стане
другия месец чвно ще се наложи да бъде през ден.
Може да си въобразявам,но възможно ли е седмица преди очакваната М,да си усещам
стомаха подут,ниско доло не ме боли а имам чувството че е подут от 2 дни се чувствам така.Дали е възможно да е от налична бременност?
*
« Отговор #6 -: Февруари 15, 2013, 11:52:19 am »
Симптомите на бременост и МЦ си приличат много.Също така в началото на опитите винаги си въобразяваме симптоми, който преди просто не сме забелязвали.

Колкото до това кога да се прави секс, преди и след Ову, сперматозоидите по принцим могат да преживеят до 6 дни в женския организъм, а яйцеклетката живее от 12-24 часа след овулацията.Но това е в идеалния случай, всяко тяло е индивидуално.

« Отговор #7 -: Февруари 15, 2013, 11:57:41 am »
:) Благодаря ти за бързите отговори и последно...  :D
Значи ли,че 2 дни след леките болки които имах (предполагаемата овулация) яйцеклетката не е била оплодена?
« Отговор #8 -: Февруари 15, 2013, 11:59:51 am »
"Овулаторната фаза е процесът при който узрелият фоликул, вече достигнал размер около17-19мм, се спуква и освобождава узрялата яйцеклетка. Това всъщност е самата овулация. Тя трае около 12 часа, но в този период жената може да забременее в продължение на 1-2 дни."
Ето какво инфо намерих,но исках и др мнение :)
*
« Отговор #9 -: Февруари 15, 2013, 12:07:43 pm »
Ти може да почувстваш самата овулация т.е. разпукването на фоликула, но пукането на яйцеклетката не.За това не мисля.Възможно е да си осетила овулацията и няма как яйцеклетката да е оплодена преди самата овулация.

« Отговор #10 -: Февруари 15, 2013, 12:24:15 pm »
Нещо неможах да схвана какво искаш да ми кажеш,демек нямам шанс за положителен тест с този секс 2 дни след О.?  :( виж графиката ми..дано ти проговори нещо.
*
« Отговор #11 -: Февруари 15, 2013, 12:30:30 pm »
Как си разбрала кога е Овулацията?С тест, с фоликуметрия или просто си решила на кой ден е или чрез мерене на БТ.Аз да си призная издържах точно месец с мерене на БТ и се отказах, така че не разчитам тези графики.Но секс 2 дни след овуто наистина си е само за кеф вече, не е за бебе.За това преди ову се набляга на секса и се разчита на издръжливоста на сперматозоидите.

« Отговор #12 -: Февруари 15, 2013, 12:36:37 pm »
Ами имах леки болки в левия яйчник и бях отпаднала,какво др би било ако не овулация и то за ден.Но ако не е станало др месец ще се постараем.Меря БТ от този месец и то не от началото както се вижда.Аз разчитам на графиките,мисля че е доста удобно,инъче толкова инфо няама как да запомня за всеки ден от цикъла ми.
*
« Отговор #13 -: Февруари 15, 2013, 12:56:18 pm »
О да, всеки сам преценява как му е най-лесно да следи Овулация.Аз например правех тестове, а накрая и фоликуметрия.

А вие от колко време опитвате?

« Отговор #14 -: Февруари 15, 2013, 12:58:25 pm »
Това е 1-вия месец затова май съм толкова нетърпелива,но по думите ти явно няма на какво да се надявам.Само 2-пъти пробвахме,4 дни преди О и 2 след нея...
*
« Отговор #15 -: Февруари 15, 2013, 13:03:15 pm »
Спокойно ти не знаеш кога реално е настъпила Овулацията, а и това ви е първия месец опити.Правете секс и се наслаждавайте :)

« Отговор #16 -: Февруари 15, 2013, 13:06:16 pm »
Чул те Господ  :D след 5 дни ще пиша тогава трябва да яравя тест,е горе доло след 5 дни :)