0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Поликистозни яйчници
« -: Септември 30, 2011, 14:34:24 pm »
Здравейте, днес ми поставиха диагноза поликистозни яйчници и съм много уплашена, пратиха  ме на хормонални изследвания и още нищо не са ми изписвали.Моля ви разяснете ми какво ми предстои и ме успокойте, че ще мога да имам деца  :(.Знам , че това ще е поредната такава тема, но имам нужда от съвет от хора ,които са преминали прз това.
Re: Поликистозни яйчници
« Отговор #1 -: Октомври 06, 2011, 22:54:18 pm »
Здравей, Деси! Бременна съм в 5 месец. Преди да забременея бях при бившата ми вече гинеколожка, която посещавах 7 години /на 29 съм/. От момента , в който й казах, че имаме планове за дете, тя започна да ми открива постоянно кисти. Бях все на хапчета. Парадоксалното което беше изписа ми оргаметрил и на вратата й казах, дали това би навредило, ако има плод, а тя толкова небрежно ми отвърна "Хм едва ли ще има, ама хубаво дай." Скъса рецептата и ми изписа нова - с дуфастон. След 3 месечно лечение с дуфастон /менструалният ми цикъл, откакто не се пазихме се промени от 5 дни продължителност на 3 - това беше проблема/, отивайки при нея тя ми за, че имем поликистозен десен яйчник и че без операция няма да стане - "Ще ти направят 3 дупки на яйчника и това е." Аз уморена от всичко казах "Ужас!", а тя "ААми ти един мензис не можеш да направиш, на 29 си и деца искаш как да стане. Предлагам ти модерен метод." Само да уточня, че до тогава не бях осигурена и си плащах всичко. Тогава отидох при друга с "4 Д" видеозон, после и в майчин дом - гр. Варна, ами оказа се бременност :))) Представих си какво щеше да стане, ако и се бях доверила за пореден път... Може много да не ти помагам с моята история, но знам, че не опасно. Просто избери добър специалист.
« Отговор #2 -: Октомври 12, 2011, 11:23:40 am »
Здравей roksana 8282,
Бих искала да те попитам преди това имаше или цикъл,или взимаше хапчета? Ние също се опитваме за бебе но не става- тръбите са ми ок,хормоналните изследвания в норма, но нямам фоликули, сега ми предстои фоликуметрия. Ходим пре специалист репродуктивно здраве- док е супер. Много се радвам, че пре вас всичко е ок и резултата е на лице :) Успех  :D :bori_015: :bori_004:
« Отговор #3 -: Октомври 15, 2012, 22:17:50 pm »
Запис и тук. Откриха ми СПКЯ през 2008 година тогава ми препоръчаха Дуфастон за забавения цикъл, миналата година също имах кистички, но Док. и изписа Оргаметрил. Тази година имах две закъснения на МЦ, отново пих Оргаметрил, но само веднъж, за да ми дойде. След това отидох спешно в Пирогов - там Док. ми каза, че нямам кистички и, че съм чиста. Преди месец пак бях в на АГ, но и там се оказа, че нямам кистички. Смятам скоро да посетя отново Док. Чудя се как та изчезнаха тия кистички, къде се дянаха? Това е хубаво, нали? Посетих и ендокринолог имам ИР, но инсулинът е в нормата в горната реф. граница, хормоните на щитовидната са ми ок. Препоръчаха ми и фоликулометрия да направя. В момента тежа 75 кг, и съм висока 160, на 28 години съм. предписаха ми Сиофор 1000 по схема. В момента МЦ ми е като часовник идва си на 36 дни, винаги болезнен в първият ден. Първата ми менструация ми дойде като бях на 12 години, и винаги е била болезнена в първят ми ден след това нямам никакви болки и даже забравям, че съм в цикъл.
« Отговор #4 -: Ноември 15, 2012, 13:26:30 pm »
Здравейте момичета ! Искам да споделя с вас какво ми се случи и ще съм ви страшно благодарна ако някоя от вас ми даде съвет.Преди една година отидох на лекар,заради нередовния ми цикъл,но ми откри раничка с големината на монета от един лев.Обгориха ми я,всичко беше наред,яйчниците - чисти.Току що се връщам от друг лекар, (бях на профилактичен преглед )който ми каза,че не знае какво са ми горели,но нямам никаква раничка и шийката ми е перфектна  8O Оказа се и че имам ПКЯ,а уж яйчниците ми бяха чисти.Веднага след прегледа отидох при предишната ми лекарка и ще ви спестя какво й чуха ушите  :x Не знам обаче какво да правя-трябва да избирам между 6 месеца да пия противозачатъчни Хлое,или лапароскопия ! А на 25.01.2013 имам записан час в специализирана клиника за репродуктивно здраве. Моля ви ако някое момиче е в подобна на моята ситуация,нека ме посъветва! Благодаря предварително!
« Отговор #5 -: Ноември 15, 2012, 13:42:08 pm »
Здрасти Дани,
и аз имам лош опит с докторите-имах оплаквания и тогавашната ми гинеколожка ми каза че ми няма нищо и ми изписа мултивитамини!!!  8O
10 дена след прегледа отново имах оплакване (кафеникаво течение) и отидох при друг лекар,който ми каза че всъщност имам ПКЯ !  :(
При теб как са нивата на мъжките и женските хормони?Изследвала ли си и щитовидна жлеза? Всичко това е важно,преди да се подложиш на каквото и да е лечение или опрерация!!!
*
« Отговор #6 -: Ноември 15, 2012, 14:25:05 pm »
Изчакай прегледа си в репродуктивната клиника.За да се постави диагноза трябва да се направят изследвания един преглед не може на 100% да каже какво е състоянието ти.

« Отговор #7 -: Ноември 15, 2012, 18:06:38 pm »
veseto_dani, не прави нищо. Изчакай си часа при репродуктивен специалист- ей го кога е януари!Лапароскопия за ПКЯ е просто несериозно.Не е задължително и да имаш нужда от противозачатъчни. Според съвременните схващания първо се търси причината за ПКЯ, работи се върху нея, а съществуващите "кистички" се премахват едва след това, и то ако е необходимо. Те са всъщност задържани и неспукали се фоликули, така че не са непосредствено опасни, като ендометриозните кисти, например.
Фенестрацията(надупчването) на яйчника също вече е доста остаряла и крайна мярка.Може да има много отрицателен ефект върху яйчниковия резерв, така че нека те види репродуктивен специалист, пък пак ще коментираме.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #8 -: Ноември 16, 2012, 09:05:57 am »
Много ви благодаря милички,съветите ви са много ценни за мен ! И друго ми минава през главата - дали да не пия до януари Хлоето ( надявайки се като отида януари на лекар да има подобрение поликистозата )и ако наистина има подобрение,може изобщо и да не ми предложат лапароскопия ( от която всъщност искам да се отърва  :) )
« Отговор #9 -: Ноември 29, 2012, 22:41:34 pm »
Здравейте !

Аз също се присъединявам към вас, поставиха ми тази диагноза преди 3 дни, на 26.11.В края на Февруари подадохме документи към фонда, одобриха ни и в началото на този месец си взехме заповедта, пропуснахме този месец, заради една инфекция при мен, лекувахме се и двамата и сега чакам контролния резултат.Отделно имам и Хашимото (изявено само с повишаване на TSH на моменти.От клиниката, където кандидатствахме ни се обадиха поне да почнем процедурата преди края на годината.На прегледа преди 2 дни (9-ти ден) не се установи доминантен фоликул.Не се получава овулация.С тези 2 неща (Хашимото и СПКЯ) не знам как ще стане да забременея.Стимулацията преди процедурата помага ли в такива случай, мислим да ходим в клиниката и да поговорим с доктора какво можем да направим, за да е успешна процедурата.

« Отговор #10 -: Ноември 30, 2012, 10:53:00 am »
Здравейте момичета! Както вече казах пия Хлое заради ПКЯ,но имам един въпрос,понеже за пръв път пия противозачатъчни и не съм много наясно. Блистера ми е с 21 розови хапченца и 7 белички.След като изпия розовките,по време на приема на белите хапченца трябва да ми дойде цикъла.Но въпроса ми е - ако на третото бяло хапченце ми дойде цикъла,да мина ли веднага на розовите хапченца от следващия блистер или да си допия първо беличките!? Благодаря ви!
*
« Отговор #11 -: Ноември 30, 2012, 11:23:19 am »
ТЕзи хапчета имат опътване най-вероятно там е описано, ако не е обади се на лекаря си да ти каже.

« Отговор #12 -: Ноември 30, 2012, 11:39:30 am »
Ами аз си купих само едно блистерче,защото не знаех как и дали ще ги понеса( заради нежеланите реакции ) и за това нямам опътване. Но прочетох в интернет листовката на Хлое и ми стана ясно! Благодаря все пак !  :)
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #13 -: Ноември 30, 2012, 14:47:12 pm »
Трябва да си изпиеш седемте бели хапчета, те би трябвало да са витамини. Слагат ги, за да не забравиш да броиш, може и без тях, не всички противозачатъчни имат бройки и за паузата.
Задължително се прави почивка от 7 дни. Условието да се поне хапче от първия ден на цикъла важи само за първия блистер.
Имай предвид, че резултатите ти от гинекологичния преглед няма да показват реалното ти физическо състояние, защото то ще е повлиян от противозачатъчните.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #14 -: Декември 05, 2012, 22:12:01 pm »
Предписаха ми Inofolic, препоръчват се за жени с ПКЯ. Когато спра Сиофора, трябва да мина на тези прахчета.
*
polikistozni qi4nici
« Отговор #15 -: Февруари 13, 2013, 18:52:00 pm »
zdr iskam da popitam dali ima nqkoi drug moq problem predi dve godini se napravix operaciq na qi4nicite i sega pak sa se poqvili i mi kazaxa 4e ako iskam da imam vtoro dete da ne se pazq 4e moje sled vreme da ne moga da zabremeneq ako moje nqkoi da me opati kam nqkoi dobar ginekolog v blagoevgrad
*
Re: polikistozni qi4nici
« Отговор #16 -: Февруари 13, 2013, 20:21:44 pm »
Здравей, tmg !
Моля, пиши на кирилица или да използвай Кредор.

Каква операция са ти направили преди 2 години? Как е установено, че яйчниците са поликистозни? Какви изследвания имаш?

Във форума има много информация за поликистозата. Ето 2 статии от библиотеката на Зачатие:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=411&Itemid=17
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=397&Itemid=17

« Последна редакция: Февруари 13, 2013, 20:30:23 pm от Мецани »