ЕЕЕЕЕЕ това с мивката ме застреля.... с глас съм се смяла. Само да вметна , че малко бебе аз не съм чишкала... просто го слагах на гърне да ака и точно след втория път, стомахът му свикна да се изпразва , веднага щом усети гърнето. Не се създава навик у детето , но се създава навик на червата ,които в такава възраст, се изпразват неволево. Освен другите предимства за нас , които споменах преди, единствено в този период от 5-6 месеца моето дете нямаше ни запек , ни лениви черва. Всяка сутрин след закуска , го слагах на гърнето и след 5 минути беше готов. После спокойно можехме да бришим по улиците , дори и в студено време , защото знаех ,че няма да ми се наложи спешно да сменям памперс . Тогава при нас нямаше молби,кандърми, чакане , висене с часове на гърнето. Кандърмите почнаха наскоро, когато Калоян започна да може да се стиска... и тогава ,(понеже бях свикнала с режима му и ми беше много лесно и гот,) си признавам, че бях много настоятелна ,а той ставаше все по-инат и даже май го травмирах. Но тук във форума ме посъветвахте да не се вманиачавам толкова и да го оставя той сам съзрее и сам да поиска да ходи , и наистина сега сам започна да си носи гърнето и да си казва (не винаги обаче ,върши работа,когато е казал).А от седмица насам ,забелязвам ,че памперсът му остава сух за дълго, което е показател,че пикочният му мехур е узрял и мога да почна да правя опити и да го изпишвам. Аз по принцип съм склонна да стигам до крайности, ама това с ЕБХ и аз не го разбирам, че пък и никога по никакъв повод да не се прави компромис. Добре ,решили да практикуват ЕБХ -лошо няма ,всеки си решава как да си гледа детето , ама да пикае и сере по мивките на хората -това не е нормално. Най малкото говори за слабо възпитание и липса на такт (за родителите става дума)