0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета,
На 30 години съм и, както вече знаете, искам да си имам бебе, както всяка една от Вас. :)
Въпросът ми е, има ли изследвания, които бременната жена или бъдеща такава,  задължително трябва да си направи ако тя вече е навършила 30 години (генетични, хормонални или други подобни)?
При първата ми бременност не съм се изследвала за нищо, но тогава бях на 22 години :balk_110:

Благодаря :)
Аз съм чувала за синдрома на Даун, изследване което в Западна Европа се прави задължително при първа бременност при възраст над 32 години.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
И отгоре на всичко може яко да те стрестнат,а на бебето нищо да му няма!
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
А пък аз като чета такива неща и се чуствам баба.... :oops: И какво ,като сме на 30 ? Незнам да има нещо "задължително". Дано стане по-бързо и да ти е лека бременността ! Една приятелка роди момиченце през Април. Тя е на 40 - първа бременност,бяха я наплашили здраво-най-вече за Синдрома на Даун,но тя съвсем невъзмутимо си изкара бременността и сега си дундурка сладураната. Така,че ,няма гаранция за нищо ! Успех!!! :balk_50:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Също така има млади жени, които раждат деца с генетични проблеми. Но рискът за Даун нараства с възрастта, затова се препоръчва при жени над 35 г. и при мъже над 50 г. да се следи по-стриктно бременността.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу