Момичета, моля ви помагайте! Сопоред вас ако имам съмнения за ПКЯ в коя половина на цикъла е добре да направя ултразвуково изследване (+трансвагинално). Много ми се иска да направя фоликуметрия, но не съм в България и за сега това не е опция. Тук за ултразвук се чака 3-4 седмици...
Та, в началото на този цикъл докорката ми назначи хормонални изследвания, всичко е в норма, но ЛХ-то е по-високо спрямо ФСХ ( вместо 1:1, при мен е 1.5:1). Доки ме праща на ултразвук, иска да види яйчниците, но за съжаления няма да може в този цикъл, щото няма свободни дати. Насрочиха ми дата за 19-ти ноември, което ще е 9-ти или 10-ти ден на МЦ, но аз се чудя дали не е по-добре да ме видят във втората половина на цикъла, поне освен яйчниците да видят дали изобщо е имало О. или спукан фуликул...Според вас в коя половина на МЦ ще мога да изскопча максимална информация от прегледа? Според графиката ми БТ-то в средата на цикъла не се повишава рязко, а постепенно, което кой знае кво значи, може да няма достатъчно ЛХ да спука фоликула, ако изобщо има такъв.
Преди години една щурава докторка в Бг ми каза, че имам поликистозни яйчници след като ги видя на УЗ и ми изписа дуфастон, но така и не го почнах, защото при мен цикъл никога не е липсвал (средна продължителност 30 рядко до 35 дни)
Дайте по един съвет как да постъпя спрямо УЗ-то изследване. Много ви благодаря, момичета