0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

предпазване от спонтанен аборт
« -: Август 08, 2013, 18:08:30 pm »
Здравейте.Аз съм с три спонтанни аборта съвсем в началото на бременността.Изследванията ми са добри,хормони,всичко е в норма,забременявам,но веднага след това нещо се обърква.Лекарката ми каза,като разбера че съм бременна,веднага започваме с прогестероновите препарати.Но аз все си мисля,че като разбера,че съм бременна вече е късно.Последния път така,положителен тест и на следващия ден-кървене,просто нямам време за реакция.Сега пак вероятността да съм забременяла е голяма,затова въпросът ми е не мога ли още от сега да приемам Дуфастон или Утрогестан.Знам,че след овулация,те помагат за имплантирането в случай,че има оплождане,а ако не - ще си ми дойде.
Моля ви кажете ми,мога ли да ги използвам.... като един вид застраховка.То пак не е сигурно,но мисълта,че всеки път съм закъсняла ,ми влияе много зле.
Извинявам се за дългия пост и предварително ви благодаря.
Re: предпазване от спонтанен аборт
« Отговор #1 -: Август 08, 2013, 21:30:43 pm »
ina0992, то по принцип може, но е хубаво това да става след лекарско предписание.
Ти какви изследвания си правила до сега и лекаря, който посещаваш специалист ли е по репродуктивни проблеми?
Ето тук има много информация за повтарящите се спонтанни аборти, възможни причини и изследвания.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=5663.0
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: предпазване от спонтанен аборт
« Отговор #2 -: Август 09, 2013, 13:15:50 pm »
Да,ходя при специалист.
Сега правихме цветна снимка,хистероскопия,изследвания на щитовидна жлеза,пролактин (преди имах проблеми с него,но сега е в норма), LH,FSH,спермограма на мъжа ми,посткоитален тест за съвместимост.
Re: предпазване от спонтанен аборт
« Отговор #3 -: Август 09, 2013, 13:41:33 pm »
Ina , Тук има подобна тема. дано да ти е от полза. Успех!
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49630.0;topicseen
При вас причината може да е съвсем друга разбира се .
« Последна редакция: Август 09, 2013, 13:53:24 pm от irenaa33 »
<br />
Re: предпазване от спонтанен аборт
« Отговор #4 -: Август 12, 2013, 13:48:47 pm »
ina0992, попитах защото има изследвания, които се правят конкретно когато жената има няколко спонтанни аборта, за да се търси причината за тях.
Изследванията, за които си писала са "стандартните" с които се почва при една двойка с проблеми със забременяването.
Лекаря ти какво казва за спонтанните аборти?
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: предпазване от спонтанен аборт
« Отговор #5 -: Август 13, 2013, 12:08:51 pm »
Смята,че трябва да се действа за задържане,след положителния тест,т.к се оказва че самото забременяване не е проблем.На мен затова и ми се иска тези действия да започнат по-рано.Но от друга страна пък то няма гаранция,че точно този месец ще е станало.Общо взето такава объркана е работата.Лекарката ми казва - Правете бебе и като видиш положителен тест,веднага започваме.
Re: предпазване от спонтанен аборт
« Отговор #6 -: Септември 19, 2013, 21:06:32 pm »
Здравей,
И при мен проблемът е подобен, два ранни спонтанни аборта.
Никой не ми отговаря на въпроса "защо?". Дори изследвания не са ми пускали никакви. Сама си пуснах пълен комплект хормони, които са в норма. Ходих на 3 лекари, една от тях е лекарката в известна клиника по стерилитет, при която ходя от повече от 3 години. Никакво внимание не ми обръща, не знам защо, може би защото забременявам лесно. Когато отида с положителния тест ми започва инжекциите с Фраксипирин и прием на Дуфастон,  защото имам зацапване, което след няколко дни преминава в кървене. Дори мърмори всеки път, че явно бременността не се развива добре и да спрем Дуфастона, защото нямало смисъл да задържаме аборта.

Една от трите лекарки, с които се консултирах, ми препоръча следната схема, за да имам по-големи шансове следващият път.
2 месеца почивка
2 месеца прием на Дуфастон от 15 до 25 ден и пазене
1 месец прием на Дуфастон от 15 ден нататък, опити за бебе и ако не ми дойде цикъл, продължаване на Дуфастона 3 месеца от бременността.
Тя ми каза за причината, че или няма добри условия в матката, за да се задържи бременността, или може да има генетичен проблем.
За добрите или лошите условия в матката не ми препоръча никакви изследвания, аз доколкото чета прогестероновият дефицит може и трябва да се докаже, но уви, тя не иска да ми даде направление или да ми обясни как да си го изследвам на частно.
За генетичен проблем каза да търся такъв, ако имам трети аборт. Но пак не беше конкретна какви точно генетични изследвания да се направят от всички възможни.
Не знам какво да правя.
Чета по форумите като гламава, гадая ... ужасно е.
Искам да отида при ендокринолог, да потърся някаква по-специална причина, някакви антитела, но не знам към кой специалист да се насоча и за какво да питам.
Моля, ако имате идеи и препоръки, споделете ги.
« Последна редакция: Септември 19, 2013, 21:16:45 pm от Fullmoon »
*
Re: предпазване от спонтанен аборт
« Отговор #7 -: Септември 19, 2013, 21:43:59 pm »
Ето в тази тема ще намериш повече за генитичните изследвания http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=31461.0 аз бих ти препоръчала да прочетеш и да ги направите двамата с мъжът ти, те могат да ти дадат отговор на много от въпросите ти.