Открих ми ендометриален полип през месец март.Расте с невероятна бързина и решихме тоя месец да го оперираме.Това което ме смущава е ,че докторът иска ми прави хистероскопия и кюртаж на цялата маточна лигавица на 4тият ден от менструалният цикъл(при условие ,че при мен първите 4 дена са най-обилни от минимум 7-8 дневната ми менструация).Кюртажа си е едва ли не "един вид аборт".Страх ме е ,като знам,че хидросалпингс се получава дори и при аборт.И ме е страх да не получа този вид усложнение,като си помисля че тази миниоперация ще се прави в 'рисково време'.Имам предвид по време на м-ята и както си имам съсиреци ,а с нея ще се причинят още.Не искам да изглежда глупаво въпроса ми,но съм длъжна да попитам.Какъв е риска да се получи хидросалпингс по време на тази операция?
Знам,че на лекарите най им отговаря в началото на МЦ защото лигавицата се олющва и е най-тънка.Но не желая да заради това да се сдобия с някое ново заболяване.Предстои ми икси ,което е доста скъпо и не бих желала да поради хидросалпингс ,да се провали начинанието.
Затова бих желала да чуя мненията на тези които са преминали през хистероскопия на кой ден от МЦ са ви я правили и дали е нормално по време на М.?
Благодаря ви предварително