0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Въпрос относно токсоплазмоза
« Отговор #20 -: Декември 08, 2012, 23:13:26 pm »
По принцип ако имаш положителен резултат, може да означава, че си го прекарал, затова са важни и двете стойности - едната показва дали е минала инфекция, другата текуща. При минала - имаш имунитет, а при текуша се пият лекарства.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Въпрос относно токсоплазмоза
« Отговор #21 -: Декември 08, 2012, 23:44:18 pm »
Цитат
Криси, виж това: http://www.genicalab.com/files/broshureTOXO.pdf

:good_post: тук е написано много добре.
Щом като има положителен тест е важно да се разбере дали я е прекарала преди инфекцията и сега отново се е реактивирала латентна инфекция или никога не я е карала - това става чрез изследване на Ig G. И ако е отрицателна стойността на Ig G, тогава това означава, че е в стадии на остра инфекция и ще трябва да се изследват околоплодните води за наличие на паразита - това става чрез изследване на амниотичната течност. Ако стойността на Ig G е положителна - означава, че се е реактивирала латентна инфекция или се е заразила отново, но има изградени антитела, които може да предаде на бебчето. Колкото в по-ранен етап от бременността е настъпило заразяването с паразита, толкова по-вероятно е да настъпят усложнения. По-начало, след 3-тия месец, вече не е толкова опасно за плода, особено ако майката има изградени антитела - тоест Ig G е положителен. Ако лекарите преценят при остра инфекция се прилагат антибиотици по схема, които са специално за бременни. Самолечението е НАПЪЛНО ЗАБРАНЕНО !!! Може да посети и паразитолог като личният лекар или гинекологът може да и осигурят направление. Пренаталният скрининг и Феталната морфология са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ !!!
« Последна редакция: Декември 08, 2012, 23:58:29 pm от rosefromstars »
Re: Въпрос относно токсоплазмоза
« Отговор #22 -: Декември 09, 2012, 11:52:34 am »
Общо взето болестта не е особено опасна, когато не си бременна - даже лекарства не се приемат, ако няма обостряне на хроничните заболявания - на мен паразитологът ми изписа тогава само изоприносин за стимулиране на имунния отговор към паразита. Организмът сам се справя с болестта, че даже предадох и на бебо имунитет след като забременях. А, познавам и 3 майки, които имат котки в дома си и имат прекрасни здрави деца, едната даже има 6 котки :) и те никога не са ги махали от дома, нито през бременността, нито след това. Така че, нека слуша лекарите - те ще знаят най-добре.
« Последна редакция: Декември 09, 2012, 11:58:00 am от rosefromstars »
*
Re: Въпрос относно токсоплазмоза
« Отговор #23 -: Декември 09, 2012, 17:09:13 pm »
Да, благодаря, тя сега ще дава кръв утре, дано IgG e положителен и не го кара за първи път, че намправо не ми се мисли, ще трепериме още 6 месеца....Тя никога не е имала котки, просто била на гости преди месец на някаква жена и там било пълно с котки ( тя явно ги събира от улиците) и ми каза че си е намерила котешки косъм в чинията, което е просто ужасно гнусно и много се надяваме да не се е заразила тогава за първи път.
Утре май ще знаем какво е положението, иначе и ние така знаем, че попирнцип в началото е най-опасно, т.е именно като при нея :(
Благодаря на всички за отговорите