Елена, не е нужно да твърдиш директно, че несъгласието ти превръща фактите цитирани от Мели в неверни. Целият ти пост след това го казва косвено, но красноречиво. Извинявай, но ти градиш цяла теория на база несъгласието си по даден въпрос, с която теория се опитваш да обориш нечии твърдения, като ги сочиш за неверни, недостоверни или недостатъчни, за да си я пробуташ. Да не пропускаме, че въпросната теория е противоположна на тази, с чиито аргументи не си съгласна. Е, това как се нарича? Не е ли опит да се изкара, че понеже не си съгласна с еди-какво, което несъгласие е подкрепено с еди-какви твои си "аргументи" /които даже нямат равностойна тежест, ама айде, от мен да мине/, то въпросното еди-какво, всъщност е невярно
Стана объркано, нали? Нищо, сигурна съм, че ме разбра, защото ти правиш същото
Елена, държа да ти припомня къде се намираш, кои сме ние, какво е Зачатие. Както добре знаеш, нито сме вдигнали ръце, нито си живеем по течението, нито сме спрели да опитваме да променяме нещата тук. Така че, следващият път, когато ти премине пак някоя хаотична мисъл в тази посока, моля, спри, брой до десет, спомни си, че си във форума на Зачатие, не в Родилница и се спри. През последните няколко дни само наблюдавам дискусията и се въздържам да пиша, първо, защото се изморих да споря с радиото, второ, защото вече се написа достатъчно, за да може един интелигентен, образован и отговорен човек, ако случайно е залитнал в грешната посока, след като прочете тук - да се спре на време. Това е и целта на всички нас, които все още с последни сили пишем тук и отговаряме и разясняваме на хора като теб неща, които са очевидни за нас, живеещите тук. Не ти ли прави впечатление, че единствените, които продължавате да спорите и да си държите на своето, въпреки всички аргументи, които ви се изсипаха отгоре, сте хора, живеещи в чужбина, при това в доста напреднали държави /да не кажа, най-напредналите/. А забеляза ли, че всички ние, които живеем тук /плюс още няколко момичета зад граница, с останал здрав разум и някаква идея що е то БГ/ сме на обратната на вашата позиция? Как мислиш, защо е така? Ами да ти отговоря - не е защото сме задръстени и нецивилизовани, не е и защото сме фашисти, садисти, обичаме да газим човешки права /то пък масово тука да сме всичко това на куп - малко вероятно де, ама сигурно ще изкарате някоя статистика или изследване да ме опровергаете
/ и прочее. Причината е, че просто сме реалисти, имаме ясна представа какво е тук, каква е реалността, какво е мисленето, нагласите, ако щеш. Просто, в този случай, ние БГ гражданите и те, БГ лекарите, знаем по-добре от вас. Ако го приемете това някой ден, ще ви е по-лесно да живеете - не знаете всичко, не сте компетентни по всичко - просто е и няма драма. Никой не е вездесъщ.
Та понеже се отплеснах /те номинациите за Балзак минаха, аз сега се сетих
/, да кажа защо пак реших да пиша в темата. Защото смятам, че е важно да се установи коя е истината, без никакво съмнение. И не заради мен или заради вас. Заради тези, които евентуално ще прочетат тук, когато решат, че искат да раждат вкъщи и вземат, че потърсят информация в интернет. Защото, Елена, може би не знаеш, но Зачатие се индексира от Гугъл на първите места при търсене на ключова дума бременност, забременяване, раждане и от сорта. Та много вероятно е, голяма част от търсачките на силни усещания да попаднат тук, докато търсят информация. И за мен е важно, те да видят обективната страна, да видят фактите, аргументите, пък ако са умни - ще постъпят правилно, дай Боже.
Втората причина - полудявам, когато именно във форума на Зачатие някой вземе че изръси великата глупост - ами дайте тогава да вдигнем ръце и нищо да не правим
Ами, Елена, ти може и нищо да не правиш по проблемите на хората със стерилитет в БГ /не си длъжна/, обаче, ние правим. Зачатие, както и други подобни организации са доказателството, че все някой нещичко прави - ама наистина, с действия, реално. Не с писане на общи приказки на хиляди километри пред компютъра. Така, че е обидно както за мен, така и за останалите потребители тук, които се опитваме всеки ден, с малки стъпки да постигнем големи промени. Ще те замоля да внимаваш друг път с призивите, защото още малко ми трябва да ти отправя и аз един призив, пък ако ще и да си отнеса бана предизборно.
Благодаря, че ме изчетохте/който е имал търпението вече на 34 страница
/!
П.С. Ох, бе, Елена, ти изобщо не си наясно за какво говориш, разбираш ли? какви ръкавици, какъв висш пилотаж, какво ин витр - в едно изречение? Ти да си чула държавна болница да прави ин витро процедури? С направление от ЛЛ?
Несравними са нещата, защото ин витрото дава алтернатива, когато друга такава няма, разбираш ли? Несравними са и като процеси. Вече няколко пъти се обясни защо тая аналогия не е удачна. Аз, например нямам друга алтернатива за биологични деца, освен ин витро, обаче като тръгнах да раждам, имах алтернативи достатъчно как и къде да родя. Схващаш ли разликата и защо двете неща не можем да сравняваме. Изобщо, моля те, не смесвай нещата, че става манджа с грозде.