0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Овлажнител за въздух
« -: Февруари 20, 2013, 20:01:41 pm »
Предварително се извинявам,ако има такава тема.Бихте ли ми препоръчали овлажнител за въздух."Благодарение" и на сухия въздух в къщи,хремата на бебка не минава вече 18 дни.Така че ще трябва да купуваме и такова нещо.Ама като нямам идея за марка и какъв да е точно.Помагайте,моля.
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Овлажнител за въздух
« Отговор #1 -: Февруари 20, 2013, 20:13:39 pm »
*
Re: Овлажнител за въздух
« Отговор #2 -: Февруари 20, 2013, 20:19:39 pm »
Перличка, съвсем скоро четох една статия по въпроса за овлажнителите на въздух, която беше крайно негативна и свързваше ползването им с увеличаването на броя на заболяванията на горните дихателни пътища, астма и алергии при бебета и деца.
Ползвам порцеланова купа с вода и няколко капки лавандулово масло.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Re: Овлажнител за въздух
« Отговор #3 -: Февруари 20, 2013, 20:51:12 pm »
Пробвахме с купичка вода върху радиатора.Нещо не се получи.А защо да са вредни,нали уж трябва да подобрят въздуха?Уфффф,какво да правя сега????В приключение сме с тази хрема,не минава и това си е.
*
Re: Овлажнител за въздух
« Отговор #4 -: Февруари 20, 2013, 21:57:50 pm »
Перличка, ние също имахме хрема, което не минаваше с дни, най много ни помогнаха промивките на нослето. Имахме си ритуал 3 пъти на ден, първо примивка с физиологичен разтвор, предполагам знаеш, слагаш бебето на едната страна и в такава поза вкарваш разтвора през ноздрата, за да излезе през другата ( на нас още от болницата ни учиха на тези промивки, незнам дали и при вас е така) :) След това с помпичка изсмуквахме сополките, след това капки за нос, и най накрая мажехме гърдичките с едно кремче, миризмата е като лавандула и мента...нещо такова :) Та тази процедура 3 пъти на ден и хрема нямаше след 3 дни :) Прикачвам снимки на това което ние ползвахме :) Освен капките и кремчето, ако искаш ще ти пратя :) Поздрави и успех


Re: Овлажнител за въздух
« Отговор #5 -: Февруари 20, 2013, 22:30:38 pm »
Криси,никой не ми е казвал така да правя промивки.Педиатърът ни каза да впръскваме със спринцовка физиологичен разтвор или да пръскаме Стеримар и после с клечка за уши да вадим сополките,ама с тези клечки нищо не правехме,затова купих Бейби вак,дето се включва към прахосмукачката.Вашия аспиратор каква марка е?Като не минаваше вече 2 седмици,ходихме пак на преглед и ни изписа капки Тобрекс за 7 дни.Ти какви капки използваш и кремчето какво е?На 26-ти сме на ваксини,ама като не минават сополките,най-вероятно ще ни отложат.Да не говорим бебка колко се мъчи и ние покрай нея като я гледаме :(Ще ти бъда много благодарна за инфото за капките и кремчето.Бебка е на 2 месеца,стават ли за нея?
« Последна редакция: Февруари 20, 2013, 22:34:45 pm от Perlichka »
Re: Овлажнител за въздух
« Отговор #6 -: Февруари 21, 2013, 05:05:17 am »
Перличка, виж тук и мнението на д-р Бърди за овлажнителите: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48744.msg988257#msg988257
И Жорко от няколко нощи е със запушен нос и съответно не спи. Буди се към 1.30 и заспива чак към 5.30-6.00. Освен това го боли и коремчето и явно се комбинират двете неща.
Иначе и аз като Оливия слагам вода на парното. За лавандуловото масло не знаех, ще пробвам.

Криси, напиши кое е кремчето, да взема да пробвам. Промивки правя, тегля с аспиратора и излизат сополки, но назад остават и не мога да ги изтегля  :(
*
Re: Овлажнител за въздух
« Отговор #7 -: Февруари 21, 2013, 08:45:51 am »
Слагам влажна хавлиена кърпа на парното. Веднага се усети при дишането на София.

*
Re: Овлажнител за въздух
« Отговор #8 -: Февруари 21, 2013, 09:19:46 am »
Ето кремчето се казва Prana Bb Bio, а капките за нос са Rhinotrophyl. И двете се взимат без рецепта, предполагам че няма проблем. Кремчето пише, че е от 3м+, попитайте педиатър дали ставя за вас (той не загрява гърдите, само миризма има). Аспираторът ни е ProRhinel, незнам дали го има в БГ ама съм виждала на Chicco и още сумати марки които предлагат същия.

Врабчо и при нас беше така, тук физиологичният разтвор се продава дозиран вече и в таква опаковка, че директно се "инжектира" в носа. Ключово беше да направиш промивката (от едната ноздра да излезе всичко от другата) и после веднага с аспиратора, за да излезе всичко. Така 3 пъти на ден, а в най-лошите дни когато се будеше през нощта от рев че не може да диша и през нощта по няколко пъти.

Перличка и ние имаме прахусмукачка хах, ама не върши особенна работа.
Ето ти един руски DIY овлажнител за въздух. Прикачвам снимка, това е ботилка 1,5л от минерална вода. Изрязваш я така както е на снимката и в долната част наливаш вода. От топлината на радиатора водата се изпарява. Ние сме имали дни в които за 1 нощ цялата вода изчеза :) по-добре е от кърпа, защото нея трябва да я мокриш на всеки час  :lol:
« Последна редакция: Февруари 21, 2013, 09:35:40 am от Krisi88 »


Re: Овлажнител за въздух
« Отговор #9 -: Февруари 21, 2013, 10:09:25 am »
Дааа,ще послушам Оливия и д-р Бърди.Отказвам се от овлажнителя,продължавам с купичката,ще пробвам и с лавандулово масло и идеята на Криси с бутилката от минерална вода :DКриси,не знам ти къде живееш,но сега се връщам от 3 аптеки и ме гледаха като изкопаемо,като поисках физиологичен разтвор,дозиран в опаковка.Има ли такова нещо в БГ или в нашия квартал са изостанали с материала?
*
Re: Овлажнител за въздух
« Отговор #10 -: Февруари 21, 2013, 11:02:40 am »
Перличка, има физиологичен дозиран разтвор Маример.
Аз много го ползвах, когато Сфоия беше бебе.

Re: Овлажнител за въздух
« Отговор #11 -: Февруари 21, 2013, 11:49:10 am »
И аз купувам от този разтвор. Редувам ги със Стеримар-а, но като че ли Маример действа по-добре.

Криси, нещо не мога да се справя с това да впръскам в едната ноздра и да изтече от другата  :? Изтича ли видимо разтвор?
*
Re: Овлажнител за въздух
« Отговор #12 -: Февруари 21, 2013, 12:39:12 pm »
Врабчо, слагаш бебето на една страна и придържаш главичката с една ръка за да не я върти. Изтискваш разтвора и много бързо вдигаш бебето и го обръщаш с корема надолу и тогава целия разтвор ще изтече през другата ноздра. Дефакто така става промивката и на двете ноздри и със самия разтвор излизат и сополките от другата страна :)  После и на другата страна за да излязат и от другата ноздра. Ако видимо нищо не излиза, значи го гълта. Ключов момент е веднага след като изтискаш тубичката да обърнеш бебето много бързо :)


Re: Овлажнител за въздух
« Отговор #13 -: Февруари 21, 2013, 12:48:02 pm »
Криси, благодаря, сега вече разбрах.   :)
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Овлажнител за въздух
« Отговор #14 -: Февруари 23, 2013, 00:56:37 am »
Предварително се извинявам,ако има такава тема.Бихте ли ми препоръчали овлажнител за въздух."Благодарение" и на сухия въздух в къщи,хремата на бебка не минава вече 18 дни.Така че ще трябва да купуваме и такова нещо.Ама като нямам идея за марка и какъв да е точно.Помагайте,моля.
Направете посявки.
Иначе може да е проява на АБКМ, ако е силно изразено, и микробно няма нищо.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Re: Овлажнител за въздух
« Отговор #15 -: Март 04, 2013, 22:41:42 pm »
Ние купихме миналата зима овлажнител Краун, съвсем обикновен. Доволни сме, пускаме го на много слаба степен и то не всяка вечер.
Ползвам го и вместо инхалатор, тоест ако някое от децата е с проблем, го включвам в стаята. Не излъчва "пара", просто пулверизира водата и няма риск от изгаряне, от което аз се опасявах най-много.
Проветрявай по-често, също спането на по-хладен въздух е добре при хрема. У нас нощем поддържаме 17-18 градуса.