0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

марияна

хормонални проблеми
« -: Февруари 07, 2005, 13:41:53 pm »
Здравеите! Моля за малко помощ! Правих всички хормонални изследвания включително и хипофизната жлеза . Оказа се че имам висок пролактин но сега го лекувам , сега ме пращат да изследвам щитовидната жлеза. Ако някой е рпавил изследване на щитовидна жлеза моля пишете ми. Лекарят ми каза че ненормалната и функция също води до отсъствие на овулация, което в същност е моят голям проблем.
*
хормонални проблеми
« Отговор #1 -: Февруари 07, 2005, 21:08:41 pm »
Как разбра, че нямаш овулация? Проследиха ли ти я чрез УЗИ? Доколкото знам високият пролактин е проблем за забременяване.
А щитовидната жлеза е много важно да я изследваш!
Успех!
*
хормонални проблеми
« Отговор #2 -: Февруари 08, 2005, 10:28:31 am »
Първо незнам как си разбрала,че нямаш овулация но наистина всичко е много сложно при наличие на проблем от страна на щитовидната жлеза.Що се отнася до пролактина ,той пречи на забременяването, както и води до нарушаване на цикъла.
Миналата година май месец разбрах,че имам понижена функция на щит.жлеза и повишени антитела ТАТ и МАТ, което ме притесни страшно много.Тогава започнах да пия Еутирокс в продължение на месеци и до днес.Но искам да ти кажа ,че след първият месец прием на Еутирокс забременях,тоест всичко се нормализира имах цикъл,овулация и т.н.Вследствие на нещо друго,което не съм разбрала и до сега получих спонтанен аборт,което може според мен да е от високите стойностти на МАТ-а.Сега вече се нормализираха и жлезата и антителата.Но по принцип лечението е продължително, а що се отнася за пролактина този проблем сравнително лесно и бързо можеш да го отстраниш.Все пак зависи колко над нормата ти е пролактина.
Ако имаш други въпроси питай
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

марияна

хормони
« Отговор #3 -: Февруари 08, 2005, 13:13:26 pm »
За овулацията ме гледаха на вагинален видеозон(фоликулите стават максимум 12 милиметра и спират растежа). Стимулираха ми яичниците 3 месеца но нищо пак същият резултат. Сега трябва да ходя на ендокринолог за щит. жлеза.
хормонални проблеми
« Отговор #4 -: Февруари 08, 2005, 13:40:46 pm »
Надин, при норма на пролактина до 511, отгоре 30 пречка ли са за забременяване?
*
хормонални проблеми
« Отговор #5 -: Февруари 08, 2005, 14:29:17 pm »
Марияна и аз бях така преди спира на 16.5 мм и не се знаеше кога ще се нарастне.Но когато разбрах за щит.жлеза и още след първият месец, както вече писах забременях.Като имаш впредвив че от 4 години правим опити и нищо.Пила съм какво ли не и клостилбегит за стимулиране и нищо не стана.Моят съвет е да не чакаш ад а изследваш щит.жлеза
Адриана моят пролактин е 689.6 при норма 619; което също не е кой знае колко високо, но на мен пък ми закъснява ,даже не закъснява даже не идва цикъл.След като пих Парлодел 1/2 хапче на ден (вечер) след една седмица ми дойде цикълът.За друго не мога да кажа все още защото те първа ми предстои да разбера как стоят нещата
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Щитовидна жлеза
« Отговор #6 -: Февруари 28, 2005, 11:31:01 am »
Поради проблеми с щитовидната жлеза нямам овулация, TSH ми е висок, изписаха ми L тироксин . Някой пил ли е? Какъв е резултата? Аз го пия от две седмици.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
хормонални проблеми
« Отговор #7 -: Март 04, 2005, 10:09:55 am »
и аз съм с висок пролактин. щитовидната ми е ок. пия 3 х 1/2 парлодел. нямам проблеми с цикъла, т.е. идва на време. за овулация не знам дали имам. преди време правих фоликуметрия и имаше. имам признаци за овулация-течение, леки болки.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

po

prolaktin
« Отговор #8 -: Март 13, 2005, 15:10:15 pm »
zdraveite,i az sum sus visok prolaktin i piq parlodel ve4e vtori mesec no mnogo napulnqh dali e ot lekarstvoto ili ot hormona?
Re: хормонални проблеми
« Отговор #9 -: Ноември 07, 2012, 08:03:40 am »
Здравейте преди месец си направих хормонални изследвания и се оказа,че пролактина ми е висок 43,16ng/ml.Изписаха ми бромокриптин .Пия го вече месец и след два дена трябва да си правя отново изследване на пролактина.Задължително ли е да се направи ЯМР и как може да се направи  чрез здравната каса.Претиснявам се да не да имам аденом на хипофизата
Re: хормонални проблеми
« Отговор #10 -: Ноември 16, 2012, 15:19:31 pm »
Здравейте!Тази седмица ми назначиха изследване на хормона 4 АНДРОСТЕНДИОН.Когато попитах дали трябва да съм в цикъл,за да го направя те ми казаха... не,а от нета разбирам,4е трябва да се направи от 3-7-я ден на цикъла и то сутринта рано,а аз отидох в 13:00.Може ли да ми кажете как точно трябва да се направи изследването със сигурност и какви са референтните стойности.На 22 години съм на листа с излседването пище,4е са 1.99-9.18, а в нета пише че е 11 и нещо.....ако моето е вярно аз съм 2 пъти над нормата.Моля помогнете!От юни месец съм по лекари с тия хормони само се мотая и сега разбирам че се връщам в начална фаза  :( :(