0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Да се повеселим! Номинации 2012!
« Отговор #60 -: Ноември 16, 2012, 09:01:05 am »
Да ви кажа никоя не е Мама Божка - мойта асоциация е за простакеса седнала на дивана с цигара и водка. Надали някоя от вас влиза в този образ  :lol: Ако влиза - искаме снимков материал с номинацията  :lol:
*
« Отговор #61 -: Ноември 16, 2012, 09:14:54 am »
малко настроение с филмови номинации :)))

Специалист по всичко - (на всяка манджа мерудия)
Мегаум - (най-остроумни и релевантни постове)
Хвърли мама от влака - (клуб лоша майка)
Облачно с кюфтета - (огромна машина за готвене - анимация)
Време за мъже (тук е ясно)
Отнесени от вихъра или Паднала от облаците или мила от марс :) - вечно неразбрал
Война на световете - най-гореша тема
Високосна година  - (рядко прелитащ потребител)
Влюбеният Шекспир (най-романтичен потребител)

Сигурно има и още подходящи филмови заглавия :)
« Последна редакция: Ноември 16, 2012, 10:32:40 am от cygnus »
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #62 -: Ноември 16, 2012, 10:42:48 am »
Ееее, това е яко. Много съм за.
*
« Отговор #63 -: Ноември 16, 2012, 11:43:44 am »
Аааа за аватара добре, че разбирам - веднага си сложих нова снимка  :lol: Пояснявам - това е маска :))))))
В очакване ....
*
« Отговор #64 -: Ноември 16, 2012, 11:48:54 am »
добре че поясни, аз реших че е космически кораб :lol: :lol:
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #65 -: Ноември 16, 2012, 14:10:35 pm »
Ай да не слагам аз рачето, щото дори автора вече не знае какво има на картинката. :lol:
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #66 -: Ноември 16, 2012, 14:25:49 pm »
Мими26, не съм имала тези характеристики предвид под образа на Мама Божка. По-скоро майка, която в стремежа си да е перфектна, понякога стига до комични или нежелани ситуации, които после споделя в темата "Клуб лоша майка"  :lol:
Не е с негативен оттенък категорията, това исках да кажа :D Може би се подвеждаш по героинята от Пълна лудница :D
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #67 -: Ноември 16, 2012, 14:49:13 pm »
Да ви кажа никоя не е Мама Божка - мойта асоциация е за простакеса седнала на дивана с цигара и водка. Надали някоя от вас влиза в този образ  :lol: Ако влиза - искаме снимков материал с номинацията  :lol:  :lol:  :lol:

Aaaa аз идеално се вписвам в твоите асоциации, само дето не пия водка, а друго. Ама пак е алкохол, споко. :lol:

Иначе на мен категория "мама Божка" ми се вързва, защото покрай популярността на шоуто -"мама Божка" започна да се ползва като нарицателно за много неща свързани с майчинството, без изобщо да се има предвид 1:1 образа на въпросната телевизионна простакела.
Примерно за майки "престараващи се", изпадащи в паника от най-малкото, хипер амбициозни и пр., Поне край мен, често го чувам това "определение" в шеговит стил за дадена майка. И винаги се визира отношението й към детето й за нещо, а не нейното собствено поведение, вредни навици, характер и от сорта. И не съм чувала за някоя да казват "мама Божка" с някакъв гаден умисъл и цел обида на тази жена, а все е за някакъв вид "прекаляване" спрямо децата и грижата за тях т.е. е почти комплимент в някои случаи.  :D

Давам пример. С приятелка сме в магазин и тя пазарува хранителни продукти за детето. Държи един огромен списък с всякакви "Е-та" и всеки продукт бива подробно оглеждан, сравнен със списъка и като има някое "Е" - връща се на рафта, взима се друг - пак същата процедура, пак се връща... И така за няколко артикула си откарахме над час в един хипермаркет да избира. Вървим вече към касата и моята приятелка не спира с тюхкането "как то можело да няма Е-та в това дето го взе, ама можело да има сухо мляко, н'ам какви мазнини, н'ам какви вредни вещества, тия БИО-краставици дали са БИО не се знаело то, какво като имали такъв етикет, тя сега с какъв страх ще даде на детето да ги яде тези неща..." И не спира да намила. Просто жената си е загрижена и се старае да направи най-доброто за детето,не да е "лоша майка" в някакъв смисъл, ама то направо не се изтрайваше вече... :lol:
Е тогава аз не се стърпях и точно това ми дойде на езика във вид: "Охххх айде спри се вече и ти "мамо Божке"! И какво съм имала предвид, мисля за всички е ясно. :lol:
Подобни примери - бол.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #68 -: Ноември 16, 2012, 14:57:01 pm »
Хааа, явно аз съм за Отнесените от Вихъра... ако ме светнете що е то "мама Божка" като явление и има ли то почва у нас, цена няма да имате  :lol: :lol: :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #69 -: Ноември 16, 2012, 15:12:44 pm »
Хааа, явно аз съм за Отнесените от Вихъра... ако ме светнете що е то "мама Божка" като явление и има ли то почва у нас, цена няма да имате  :lol: :lol: :lol:

Има едно шоу по НОВА - "Пълна лудница" се казва. Та "маааа ти Божка"  :lol: е един от главните персонажи в него. Няк'ва гротеска на "българската майка-орлица" + че е перничанка, с всички бъзици и смях произтичащи по въпроса. Поне за Перник и вицовете свързани с жителите на този град, вярвам си наясно. :lol: До сълзи съм се смяла понякога с този персонаж. В нета е пълно с епизоди на въпросното шоу, на сайта на НОВА - също трябва да ги има.
« Последна редакция: Ноември 16, 2012, 15:25:04 pm от Jbrul »

*
« Отговор #70 -: Ноември 16, 2012, 15:38:13 pm »
Мда, явно аз си правя криви асоциации, просто защото не го гледам това предаване, а мама ти Божка я знам като персонаж от междинни превключвания без да се заглеждам и заслушвам. Виждала съм само леопардовия клин, силикона, водката и цигарата, затова и с това име си правя такива асоциации.
Дори в началото като го писахте 5мин мигах да се сетя коя е и в пъвия момент си помислих дали не говорите за Неновица от "Мамино детенце"  :lol: Ама то явно ЕГН-то си играе ролята  :lol:
*
« Отговор #71 -: Ноември 16, 2012, 16:11:07 pm »
Ами нека е Неновица Мими26, тя мама Божка е "същата бира" по смисъла който гоним за категорията, само че е осъвременен образ, нормално. Все пак живеем в "епохата на чалгата" щем не щем... :?

Понеже номинациите все пак са с цел майтап, а мама Божка е майтап сама по себе си като персонаж, затова ми се видя подходяща. Ама като е чаааак толкУ неизвестна за потребителките, явно не стааа.  :D

*
« Отговор #72 -: Ноември 16, 2012, 16:11:39 pm »
Моля ви се, мама Божка дори аз я знам, хем включвам тв на тримесечие  :lol:
*
« Отговор #73 -: Ноември 16, 2012, 16:17:59 pm »
Джбрул, не писах с цел, да променяте името заради мен, мисълта ми беше, че тук всички сте доста над мама Божка и няма подходяща номинация  :lol:
*
« Отговор #74 -: Ноември 16, 2012, 16:33:01 pm »
Аааа  mimi26 , не аз ги взимам тези решения, знаеш. Понеже онези тирани модовете  :lol: искаха предложения и то да са майтапчийски, само се аргументирах защо това на мен ми се вижда подходящо в случая. Щото тиранките и аргументация искат нали... :lol:, затова писах по въпроса. Иначе каквото решат те - това е. Все пак не гласим Нобелови награди, че да сме супер сериозни, но това мое си мнение по темата.  :D

П.П.Признавам обаче, че съм изненадана, че някой не я знае "мама Божка", понеже също не съм върл тв-фен, гледам много избирателно телевизия, но това точно шоу мислех, че е масово известно. Моя грешка.

« Отговор #75 -: Ноември 16, 2012, 17:48:43 pm »
Джбрул, нищо чудно, че не я знам. Преди доста време жертвах 3 минути да погледна що за чудо е това "Пълна лудница" и категорично отхвърлих това предаване като гледаемо. Та сега като видя на ЕПГ-то, че го дават, директно прескачам  :lol: :lol: :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #76 -: Ноември 16, 2012, 18:59:34 pm »
Абе на Дони филмовите заглавия са си супер.
*
« Отговор #77 -: Ноември 16, 2012, 19:04:00 pm »
Моля ви се, мама Божка дори аз я знам, хем включвам тв на тримесечие  :lol:
аз явно по-рядко, защото сега чета за нея. Това автоматично номинира ли ме в завеяните?    :D
« Последна редакция: Ноември 16, 2012, 19:11:29 pm от cygnus »
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #78 -: Ноември 16, 2012, 19:07:06 pm »
малко настроение с филмови номинации :)))

Специалист по всичко - (на всяка манджа мерудия)
Мегаум - (най-остроумни и релевантни постове)
Хвърли мама от влака - (клуб лоша майка)
Облачно с кюфтета - (огромна машина за готвене - анимация)
Време за мъже (тук е ясно)
Отнесени от вихъра или Паднала от облаците или мила от марс :) - вечно неразбрал
Война на световете - най-гореша тема
Високосна година  - (рядко прелитащ потребител)
Влюбеният Шекспир (най-романтичен потребител)

Сигурно има и още подходящи филмови заглавия :)

"Миротворецът"...
« Отговор #79 -: Ноември 17, 2012, 10:51:28 am »
"Ангелът" - най-състрадателен и помагащ на всички с всичко потребител - съвети, коментари и прочее... (не съзирам себе си заради снимката - просто така ми хрумна - аз май съм в категорията "мама Божка" заради Е-тата или във "високосна година", или "отнесени от вихъра", а може и в "на всяка манджа мерудия":) )....