0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Кога се прави фоликулометрия
« Отговор #20 -: Ноември 19, 2006, 11:31:47 am »
Благодаря ви момичета!
Температурата ми се повишава и се надявам този месец да съм имала овулация, така че ако няма "нищо" от десетия ден на новия МЦ ще отида на лекар. Все още се надявам да не се наложи  :balk_177:

*
« Отговор #21 -: Ноември 20, 2006, 12:36:27 pm »
Кажете моля ви, какви са изследванията за доказване на СПКЯ? При мен освен нередовен цикъл и високо съотношение ЛХ/ФСХ няма други признаци(акне, окосмяване, пърхут и т.н). Док изрази съмнение, но не ми назначи такива изследвания...Благодаря!
« Отговор #22 -: Октомври 15, 2012, 21:58:25 pm »
Стара темичка, но се записвам. Една позната ми каза, че е желателно да си направя фоликулометрия. Ще си запиша час при док, но можете ли да ми дадете съвет, кога да отида при него? В кой ден от МЦ. при мен идва средно на 36 дни и е почти като часовник. Имала съм две три изключения, когато не се е появявал, но като цяло сега нямам кистички махнали са се, и пия Сиофор 1000 по схема.
« Отговор #23 -: Октомври 15, 2012, 22:19:47 pm »
chattenoire84, за да е най-коректно проследяването трябват поне 3-4 прегледа, при дължината на твоя цикъл нещо като - 3, 15, 18, 22. Може и повече, при по-дългите цикли се налага понякога, или в друга последователност, но това се определя от конкретната ситуация.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #24 -: Октомври 15, 2012, 22:23:36 pm »
При наличие на СПКЯ, и при ИР, кога трябва да направя фоликулометрия?
Всички хормони на щитовидната са ми в ред, само имам инсулин в в нормата, но близо до горна реф. граница. Изписан ми е Сиофор 1000 по схема. Преди месец се оказа, че и кисти нямам вече, потвърдиха го двама гинеколози. Беше ми закъснял, пих Оргаметрил и те просто изчезнаха. И сега какво да правя?
« Отговор #25 -: Октомври 15, 2012, 22:34:13 pm »
* Прегледа на 3-ти ден от менструацията има за цел точно да потвърди, че нямаш киста от предния цикъл.
* Прегледа на 15-ти как нарастват фоликулите - образувал ли се е доминантен.
* Прегледа на 18-ти ден, дали фоликула е пораснал и наближава размерите за овулиране.
* Прегледа на 22-ри ден, дали въпросния доминантен фоликул се е спукал, т.е. овулирал.

Тези дни са приблизителни, при първа фоликулометрия и по-дълъг цикъл, както и ПКЯ (дори и затихнало в момента) може да направиш още някой допълнителен преглед, за да знаеш за следващия цикъл кои дни са подходящи за проследяване и да ходиш тогава, но това е достатъчно по принцип. Другите описани от теб неща не касаят пряко фоликулометрията.
« Последна редакция: Октомври 15, 2012, 22:36:09 pm от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #26 -: Октомври 16, 2012, 19:27:03 pm »
radosttinka :bighug: Благодаря ти много миличка! Значи ще я направя другият месец, така и така Док. се мести на друг адрес, та ще му звънна, за да изчакаме да ми дойде новият МЦ и да направя тези прегледи! Още веднъж много ти благодаря!!!  :bighug: