0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпрос за утрогестан
« -: Февруари 15, 2012, 11:23:28 am »
Здравейте, имам нужда от съвета ви.
Постарах се да прочета по темата, но ако можете - помагайте.
Втори месец съм на стимулация с клостилбегит. Днес след преглед ми установиха спукан фоликул и лигавица 10мм. Овулацията ми е късна този месец, днес е 19ти ден, на 17ти ден фоликула беше 15мм.
Проблема ми е, че моята докторка отсъства тази седмица, и колегата която ме прегледа, нещо не ми вдъхна доверие. Тя ми предписа от днес да приемам Утрогестан, 3х1, без да уточнява дали вагинално или не (сега четох листовката и видях че има опции, не знаех че трябва да я попитам. Освен това каза да го приемам докато не ми дойде МЦ или докато не установя закъснение, това малко ме обърква. Нормално ли е това, което ми е казала, и как според вас трябва да приемам утрогестана?
благодаря ви предварително
Re: Въпрос за утрогестан
« Отговор #1 -: Февруари 15, 2012, 11:37:21 am »
Нормално е :)
Аз утрогестана съм го слагала и вагинално и съм го пила, е второто е в пъти по-удобно, но пък при вагиналното поставяне се усвоява по-добре лекарството.
Според мен както прецениш така, може когато си си в къщи вагинално, а по обяд ако си на работа да го пиеш.

Утрогестана се започва след доказана овулация и се приема до датата на теста - 14 дни след овулацията. Ако теста е отрицателен обаждаш се на док и най-вероятно спираш лекарствата, ако е положителен си ги продължаваш както ти кажат.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #2 -: Февруари 15, 2012, 13:12:59 pm »
Ееее, това се казва отговор, защо и лекарите не обясняват като теб.
Много благодаря
*
« Отговор #3 -: Юни 02, 2012, 10:19:39 am »
При положителен тест до кога се приема? Горе-долу разбира се - до втория месец, до третия месец, до края? Понеже започна да изчезва по аптеките и се чудя дали да се запасявам или няма смисъл. Да не пускам скоро тема 'Подарявам 40 опаковки Утрогестан'  :D
« Отговор #4 -: Юни 02, 2012, 10:31:19 am »
За приема на Утрогестан на мен ми обясниха, че през устата се усвоява по-добре, но така има по-голяма вероятност да предизвика гадене и световъртеж. Моята лекарка ме посъветва да пробвам с 2 през устата и едно вагинално, ако ми стане лошо да приемам и трите вагинално. Най-добре завърти едно телефонче на твоя лекар, той ще ти каже най-добре  :)
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си

« Отговор #5 -: Юни 27, 2012, 12:37:25 pm »
utrogestana ima li strani4ni deistvia pri samata bremennost.
*
« Отговор #6 -: Юни 28, 2012, 16:15:49 pm »
utrogestana ima li strani4ni deistvia pri samata bremennost.
Не съм особено компетентна, но мисля че при бременност организма започва да произвежда прогестерон засилено, за да поддържа бременността. Тъй като може да имаш прогестеронова недостатъчност, се изписва профилактично допълнителен прогестерон (Утрогестан). Дали организма сам ще си произвежда или ще му се помогне отвън мисля че няма значителна разлика, съответно не би трябвало да има отношение към самата бременност освен да я поддържа. Да, има странични ефекти за организма, но предполагам те са (почти) същите като естествено произведения хормон. Болят те гърдите, главоболие, приспива ти се... такива разни, съвсем естествени при бременност.
« Отговор #7 -: Юли 26, 2012, 09:49:35 am »
Triabva da [pitash lekaria dali da go piesh ili da go slagash vaginalno.Az naprimer go pia 3 pati prez ustata.No ima dosta strani4ni pokazateli kato zamiavane naprimer.