0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
От началото на новия цикъл по предписание пия регулон. Забелязах, че менструацията беше по-оскъдна, а вече пет шест дни след края на цикъла всеки ден имам кафяво зацапване. Това никога преди не ми се е случвало, но и никога досега не съм пила противозачатъчни. Някой има ли подобен опит и трябва ли да се притеснявам?
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: противозачатъчни и проблем с цикъла
« Отговор #1 -: Юли 04, 2006, 08:59:37 am »
Не се притеснявай.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #2 -: Юли 04, 2006, 21:25:31 pm »
За сега нямаш повод за притеснение! :lol:
*
« Отговор #3 -: Юли 04, 2006, 21:42:05 pm »
Противозачатъчните правят менструацията много по-слаба от нормалната (по-някой път дори може да е само зацапване), тъй като по време на приема им липсва овулация. Най-често това се получава, когато хапчетата съдържат повече прогестерон. И според мен няма повод за притеснение  :) .
*
« Отговор #4 -: Юли 05, 2006, 09:01:35 am »
Благодаря ви   :bighug:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #5 -: Юли 05, 2006, 14:42:46 pm »
Бори, а това не следва ли да се отнася за менструацията след цикъл с противозачатъчни? Щото ако сега ги е започнала Грейси, би трябвало с М да се чисти лигавицата от предния цикъл.
Грейси, иначе мисля нямаш повод за притеснение - тялото реагира на променения хормонален баланс.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #6 -: Юли 05, 2006, 16:10:52 pm »
Мила, аз бях на Логест и го имах това "зацапване" по време на целия цикъл, т.е. 25 дни. Споделих с д-р. Владимиров, който обясни, че подобно "зацапване" означава, че дозата противозачатъчни не е достатъчна за моя организъм. Нормалната реакция е да се увеличи дозата (ако целта на приема е контрацепция), но понеже аз имах други оплаквания (гадене, сънливост и повръщане следобед), нямам желание да се "пазя" и кистата, заради която ги пиех я няма вече - т.е. съвсем излишен е по-нататъшния прием. При теб обаче е добре да се консултираш с лекуващия гинеколог да каже дали е нужна по-висока доза (ако нямаш други оплаквания) или смяна на контрацептива. Успех, ако го пиеш по принуда и дано скоро да подейства! :bighug:
*
« Отговор #7 -: Юли 05, 2006, 16:22:59 pm »
Бори, а това не следва ли да се отнася за менструацията след цикъл с противозачатъчни? Щото ако сега ги е започнала Грейси, би трябвало с М да се чисти лигавицата от предния цикъл.
Фрешче, аз съм разбрала, че става дума за настъпила менструация след приема на противозачатъчните. Но ти си права, ако става въпрос за последната менструация преди започване на хапчетата, кръвотечението би трябвало да си е нормално, а зацапването по-късно да е причинено от приетите изкуствено хормони с таблетките, което си е напълно нормално. :) 

« Отговор #8 -: Юли 05, 2006, 17:22:46 pm »
Мисля, че е нормално след 2-3 дни обилен М да има и няколко дни по-слаб или зацапване - така си протича М  :D
Грейси, спря ли зацапването, Мила?
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #9 -: Юли 05, 2006, 17:26:24 pm »
Не, Фрешче, не е  :(
Ще видим в петък какво ще каже докторката, надявам се наистина да не е някакъв глобален проблем  :wink:

*
« Отговор #10 -: Юли 05, 2006, 19:14:06 pm »
Искам и аз да попитам нещо по темата.
Смятам да започна противозачатъчни (налага ми се да се пазя няколко месеца, наскоро преживях аборт), но още не съм се консултирала с лекар, а ме човърка един въпрос.
Хапчетата подтискат овулцията, тогава на какво се дължи кървенето при 7-дневната пауза? Нали в действителност няма узряла яйцеклетка, какво се изхвърля от организма тогава? 8O

Съжалявам, ако въпроса ми е глупав, но наистина не мога да си обясня.
И още един, казаха ми, че има противозачатъчни на нехормонална основа, вярно ли е? И ако сте ползвали, как действат те?

« Последна редакция: Юли 05, 2006, 19:39:19 pm от Los »
*
« Отговор #11 -: Юли 05, 2006, 19:41:24 pm »
Grace, при мен когато почнах Логеста беше точно така както го описваш. Цикъклът ми беше много слаб (карах с ежедневни превръзки) и просто продължи като леко зацапване 25 дни...
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #12 -: Юли 05, 2006, 20:33:37 pm »
Мисля, че е нормално след 2-3 дни обилен М да има и няколко дни по-слаб или зацапване - така си протича М  :D
Грейси, спря ли зацапването, Мила?

Съгласна съм с Фреши!Аз непия противозачатъчни и нормално ми е 4-5 дена М и още 3 леко зацапва!Но ако е повече значи е от противозачатъчни. :)
*
« Отговор #13 -: Юли 05, 2006, 20:41:03 pm »
Добре, де, хора, никой ли не знае или нямате желание да ми отговорите?
Как ги пиете тогава тези хапчета, без да знаете какво става в организма ви?
« Отговор #14 -: Юли 05, 2006, 20:45:21 pm »
Хапчетата подтискат овулцията, тогава на какво се дължи кървенето при 7-дневната пауза? Нали в действителност няма узряла яйцеклетка, какво се изхвърля от организма тогава? 8O
Изхвърля се непотребната вече маточна лигавица. Кървенето няма нищо общо с яйцеклетката. И при ановулаторните цикли няма ову, но има кървене.

Имай търпение да изчакваш отговори на въпросите си. Особено вечер. Повечето момичета имат достъп до нет през деня.
*
« Отговор #15 -: Юли 05, 2006, 21:04:13 pm »
Благодаря! Изясних си някой неща.

Съжалявам за нетърпението, просто вече ще се побъркам от мислене какво да правя! :(
« Отговор #16 -: Юли 05, 2006, 21:05:41 pm »
Прочети малко в сайта, например ТОВА.

Късмет!