0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Имате ли фобии?
« Отговор #60 -: Септември 24, 2008, 16:10:42 pm »
Фобията ми е от задушаване.Разбрах го когато като малки си изгаехме с брат ми или с приятелки с възглавници,и някой се опита уж на шега да ме затисне с нея-ОТКАЧАМ.Започвам да се задушавам,чак до посиняване.Не мога да си поема въздух после сума ти и време.А после рева с часове.Кошмарно е.Никой който ме познава не си позволява да се шегува с тая моя фобия.
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
*
« Отговор #61 -: Септември 24, 2008, 16:24:42 pm »
Мен също много ме е страх когато си потопя главата под водата-обожавам да се кисна в моренцето,но попадне ли ми главата под водата изпадам в ужас,а иначе много обичам вода,не знам защо така и заради това и не  мога да плувам,само си седя така с една възглавничка като децата и милото ме разхожда напред назад :D

« Отговор #62 -: Септември 24, 2008, 21:08:46 pm »
Мен също много ме е страх когато си потопя главата под водата-обожавам да се кисна в моренцето,но попадне ли ми главата под водата изпадам в ужас,а иначе много обичам вода,не знам защо така и заради това и не  мога да плувам,само си седя така с една възглавничка като децата и милото ме разхожда напред назад :D
Хриска абсолютно и аз съм така
« Отговор #63 -: Октомври 03, 2008, 16:58:29 pm »
Имам две фобии - едната е смешна (за околните, де), а другата е направо опасна.
Първата е от крави. Веднъж останах на средата на пътя от Рилския манастир до пещерата на св. Иван Рилски, щото на шосето имаше крави и не можах да мина покрай тях.  :oops: Пълна парализа.  :lol:

А другата - от пълна упойка и операция с локална, спинална и прочее упойки, при които те режат, докато си буден. Което ме оставя без всякакви възможности за операция. Например, днес гинекологът, който следи бременността ми, разбра, че съм с 4.5 и 6.5 диоптъра късогледство (не знаеше, щото нося лещи). И категорично ми отказа естествено раждане, за да не се отлепи ретината ми. Рече - "ще те режем", а пък аз му отговорих - "ще те сменям". Доверявам му се почти безкритично вече 10 години, но ако не си промени решението, отивам другаде и си трая за диопътра.  :oops: Знам, че е тъпо.
*
« Отговор #64 -: Октомври 03, 2008, 17:25:48 pm »
Сауле нова, много е опасно това с диоптъра. Поне така съм чувала. Интересувала съм се, че и аз имам, но моите са към 4. Над 5 се смята за опасно при раждане.

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #65 -: Октомври 03, 2008, 21:41:18 pm »
Имам две фобии - едната е смешна (за околните, де), а другата е направо опасна.
Първата е от крави. Веднъж останах на средата на пътя от Рилския манастир до пещерата на св. Иван Рилски, щото на шосето имаше крави и не можах да мина покрай тях.  :oops: Пълна парализа.  :lol:

А другата - от пълна упойка и операция с локална, спинална и прочее упойки, при които те режат, докато си буден. Което ме оставя без всякакви възможности за операция. Например, днес гинекологът, който следи бременността ми, разбра, че съм с 4.5 и 6.5 диоптъра късогледство (не знаеше, щото нося лещи). И категорично ми отказа естествено раждане, за да не се отлепи ретината ми. Рече - "ще те режем", а пък аз му отговорих - "ще те сменям". Доверявам му се почти безкритично вече 10 години, но ако не си промени решението, отивам другаде и си трая за диопътра.  :oops: Знам, че е тъпо.

Моля те, кажи че не говориш сериозно.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #66 -: Октомври 03, 2008, 22:02:04 pm »
Сауле , хич не ми е смешна твоята фобия!
Надявам се , решението ти не е сериозно!?
« Отговор #67 -: Октомври 03, 2008, 22:04:04 pm »
Lidia, blue_sky, Ефирче, благодаря ви за загрижеността, може би е редно да пусна отделна тема, за да не оспамвам тази.

Всъщност, решението ми за нормално раждане при висок диоптър е доста добре информирано и не е резултат на невежество или обикновена дивотия. Общо взето, по въпроса за секциото и високия диоптър има две школи. Едната се застъпва у нас и жените с моя проблем ги срязват без даже да се замислят. В дълга редица от държави обаче, късогледството не е показател за секцио и жените раждат нормално. (Освен, ако няма проблем с вътреочното налягане или ретината - в този случай, ако офталмологът каже "не", лягам и ще ме режат, няма как). Преди известно време учих в САЩ и се консултирах по въпроса с няколко сериозни имена по въпроса. Част от тях много се изненадаха, когато им казах, че у нас късогледството и секциото са толкова свързани. (Давам пример с Щатите, не, защото смятам, че там "ги разбират тези неща" повече, а просто като друга школа"). 

Впрочем, даже и БГ школата, която - ако може - ще изроди всички оперативно, казва, че "до планово цезарово сечение с прибягва, когато при късогледата бременна е налице и друго състояние, което само по себе си може да бъде предпоставка за трудно раждане -- едър плод, тесен таз и други". Плюс задължителна епидурална, обаче.
« Последна редакция: Октомври 03, 2008, 22:14:01 pm от Saule_Nova »
« Отговор #68 -: Април 05, 2012, 17:31:57 pm »
Имам фобия от малки кученца ,вкъщи имаме ,много ме е страх и смятам да го махна това куче :(