0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпрос относно фоликулометрия
« -: Януари 25, 2012, 22:22:50 pm »
Накратко 3 неуспешни бременостти,хиляди изследвания и няма причина за трудното забременяване и правилното развитие на плода.Ходих при всички известни специалисти и никой до сега не ме насочи да си направя фоликулометрия.Трябваше да отида миналия месец на инсеминация и ей така си реших сама да си направя тази процедура преди инсето.Резултата за който съм много притеснена,че овулацията се състоя още на 11 ден при положение,че цикъла ми е 29-31 дена.Лигавицата ми се стори тънка на 8 ден беше 5мм,на 12 ден 7.6 мм.Другия месец пак ще правя фоликулометрия и тогава ще отида доктора да прецени какво да правя.Вие как мислите ,лутеалната фаза не става ли много дълга,а фоликулярната не е ли кратка?За лигавицата какво ще кажете?Преди няколко месеца пусках всички хормони,тогава бяха ок.сега след засечена овулация на 7 ден си пуснах сама прогестерона.резултата 60.57 при референтни 5.3-86.
Re: Въпрос относно фоликулометрия
« Отговор #1 -: Януари 26, 2012, 08:46:47 am »
butterfly, здравей  :)

Кои са тези всички специалисти? Питам защото е странно специалист да те вика да ти направи инсеминация без фоликулометрия.
Това, че овулацията е ранна не е проблем, проблем е късата лутеална фаза, но при теб явно не е така. Това че лут. фаза е по-дълга също не е проблем, при мен примерно е 16 дни. Относно лигавицата, ако лекаря прецени се изписват прогестеронови препарати има и други, които да я подпомогнат и да запазят една евентуална бременност.

Сподели, какви изследвания си правила.
Поздрави!
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #2 -: Януари 26, 2012, 22:04:53 pm »
Ами имам предвид повечето предпочитани лекари като д-р Даскалов,д-р Стаменов,д-р Александров.Да но ако лут.фаза е 18 дни дали няма да е проблем.Този месец ще видя на кой ден ще ми дойде ,предимно се въртя около 30 ден.Относно изследванията стандартните хормонални(вкл.и на щит.жлеза),цветни снимки ,генетични,имунологични.
« Отговор #3 -: Януари 27, 2012, 18:30:59 pm »
Според мен лекарите са предложили инсе,без преди това да са правили фоликулометрия,защото е имало забременяване.Което означава,че овулация има.Но така или иначе,преди самата процедура,който и лекар да е,ще направи фоликулометрия,защото само по този начин може да се определи момента за инсеминацията.
Поне така разсъждавам аз.
За ЛФ наистина не е проблем,че е по-дълга.Даже в случай на оплождане,яйцеклетката има повече време да се имплантира ;)

Успех!
[/url]
« Отговор #4 -: Януари 29, 2012, 17:00:31 pm »
Е, как така инсе без фоликулометрия? Ми, то как тогава разбират кога фоликулът е готово да се пукне? Как измерват големината на фоликула и по какво определят деня на овулацията?  :?  :ask:
« Отговор #5 -: Януари 29, 2012, 23:42:59 pm »
...Но така или иначе,преди самата процедура,който и лекар да е,ще направи фоликулометрия,защото само по този начин може да се определи момента за инсеминацията...

Все пак предполагам,че не са насрочвали дата за инсе.
[/url]
*
« Отговор #6 -: Януари 30, 2012, 17:02:24 pm »
При всички тези доктори ли ходиш? А доволна ли си от тях? Питам, защото съм се срещала с някой от опоменатите и вече незнам дали да вярвам...
*
« Отговор #7 -: Януари 30, 2012, 17:35:13 pm »
Butterfly, по въпроса за хормоните. Моите също бяха в норма преди няколко месеца. Съвсем на скоро, обаче се оказа че са се размърдали без да съм пила нищо. По-точно LH-то. Пих 2 месеца Диане 35 и пак не мръдна тоя хормон - остана си на стойност 14 на 3-ти ден от цикъла. След това се оказа, че на 10-ти ден имам фоликул 21мм и 10мм лигавица, както и estradiol 306 (предполага се скорошна овулация), а аз също съм на 30-дневен цикъл, което навява на мисъл, за което и аз до скоро се съмнявах че имам дълга лутеална фаза. Не разбрах кога щеше да настъпи овулация - бихме прегнил и инсеминция. За жалост неуспешна - днес 16ти ден отрицателен тест. Или ..... не знам, объркана съм - нали на 14 ден след овулация трябва да дойде МЦ, и при предишните две ми идваше на 17 до 19-тия ден след доказана овулация. Сори, май се отплеснах от темата.
Т.Е исках да ти кажа да си видиш пак хормоните.
А по въпроса за фоликулометрията и аз се чудя как без нея ще се прави инсеминация :ask:
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #8 -: Януари 30, 2012, 21:50:27 pm »
За съжаление, организма не е часовник, и не всичко се случва както е описано в учебниците - да имаме овулация на 14-ти ден, или цикъла да настъпи 14 дни след овулация. Започвам да мисля, че в нашия случай бременността не е божа работа, а чисто лекарска, и то на правилния лекар, че шарлатани колкото искаш.
 Извинявам се, че поста ми е малко черноглед, но след като съм загубила повече от година при уж много компетентен лекар /един от споменатите/, сега ме препрати при по-разбиращ, надявам се там да не си губя времето, но това само с личен опит ще го установя.
« Отговор #9 -: Януари 31, 2012, 11:03:08 am »
Е, как така инсе без фоликулометрия? Ми, то как тогава разбират кога фоликулът е готово да се пукне? Как измерват големината на фоликула и по какво определят деня на овулацията?  :?  :ask:
Може,може,нали за това се махнах от моя доктор.Вика ме на 11-ия ден и хоп,,Утре ще е инсеминацията,, 8O.И аз се чудех първите два пъти,докато тук разбрах,в каква схема съм се завъртяла  :x и се махнах от него.Веднага след прегледа ми се бие Прегнил-а и хоп ако прегледа е в 11.00ч. утре в 8.30 е инсе-то.На следващия ден отново,но при малката преживяемост във времето като е обработен материала,не се знае кога са се спукали .Правеше преглед само първия ден,за да ми покаже,че още не са се спукали и ще хванем момента.Сега вече знам,че яйчниците ми не са реагирали на стимулациуте добре,с ИЯР съм,но човекът какво го бърка.Както бе писало едно момиче в друга тема ,,СЪД,, за такива,ако може да се нарекат доктори.
« Последна редакция: Януари 31, 2012, 12:07:53 pm от sugari75 »
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
*
« Отговор #10 -: Януари 31, 2012, 11:59:25 am »
За пари всичко може.
А на мен една видна софииска специалистка, даже май доцентка (на първи и последен преглед)видя два фоликула по 16мм. Искаше на секундата да ми сложи прегнил и на следващия ден инсеминация ..... Ама това спермограма, това хормони, дебелина на матката - изобщо не я интересуваха жената. Да не говорим за големината на фоликулите - на нея 16мм й били НАПЪЛНО достатъчни. Когато й казах че тая няма да стане, тя поиска да се чуе със съпруга ми (той не беше с мен). От разговора обаче, разбра че мъж ми е  със специалност АГ и че неможе да ни говори дивотии само и само да си понапълни касичката........... тюх да му се не види, нямаше как да я снимам с телефона  защото говореше от него. Гледката беше уникална.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.