Здравейте на всички,
аз искам да разкажа съответно как бяха нещата при нас и съответно мнението ми за доктор Николова. Понеже това е първата ми публикация и може би някои от вас биха се усъмнили в неистинност, единственото, което мога да направя, е да се заклея в детето си, че написаното от мен е истина.
Първо да кажа, че благодарение на доктор Николова си имаме живо и здраво момченце, което е вече на 33 дни. С нея съдбата ни срещна абсолютно случайно, за което благодаря на Бог. Попаднахме на нея на втория преглед в Селена, харесахме я и започнахме да посещаваме женската и консултация. Впечатли ни това, че беше много мила и отзивчива, а и аз и съпругът ми бяхме като...как да кажа - в стрес - ще чуем ли сърчицето, как е бебето - толкова много нови неща и въпроси. Доктор Николова отговори подробно на всичките ни въпроси, успя да ме предразположи, а аз съм доста притеснителна като цяло, и на края на прегледа с мъжа ми и взехме координатите.
Започнахме да ходим при нея редовно - така, както трябва. Но моята бременност се оказа далеч не лека. Още на третия месец прокървих. Тя взе абсолютно адекватни мерки. Запазихме бебчо тогава. На петия месец обаче усетих някакво свиване на мускулите на корема - кой да ти знае, че това са контракции...Беше 10 през нощта, звъннах и, просто за да успокоя мъжа ми, мислейки, 1е нищо ми няма или поне не е нищо сериозно. Тя веднага ни насочи към болницата - оказа се, че имам скъсена шийка на матката и разкритие сантиметър и ловина...трудно е да ви опиша колко плач съм изплакала тогава...Не исках да виждам никого, освен мъжа ми, спомням си - на една кушетка, в Селена как се гушках и плачех на рамото ми...Тъкмо си мислех, че всичко лошо като неразположения вече е минало и това ми беше като гръм от ясно небе... Наложи се серклаж, от който се ужасявах...буквално. Мога да ви кажа какво казах на доктор Николова на другия ден - "Доктор Николова, Вие сте майстор на серклажа". Благодарение на адекватната и намеса успяхме да продължим нататък. Но нека да Ви кажа и още нещо - не е въпросът само да "зашиеш" или оперираш някой - за мен един добър специалист трябва да умее и да намери да ти каже точните думи да те успокои и да ти обясни това, което се случва, така че да си малко (няма как да си напълно), но малко по - спокоен. Е, тя го направи. След този серклаж искам да ви кажа, че ходех като "коза", както се изразяваше учудено майка ми. Имаше обаче и други усложнения - малко след серклажа, се оказа, че имам инфекция, стрептококова - доста упорита. Доколкото са ми казвали, малко лекари вземат секрет за изследване. Добре, че доктор Николова го направи. До края на бременността се борихме с инфекции - след стрептококовата, ентерококова. И въпреки това, макар че си имах инфекция и в деня на раждането, понеже е била лекувана, бебенцето ми е живо и здраво. Пред себе си имам пример с момиче с много лека бременност, която, поради нелекувана инфекция, роди в 8-ми месец.
Две думи (или малко повече) за раждането - е, повярвайте ми - не беше тежко! Но доктор Николова ме караше да се чувствам спокойна. Казваше ми какво следва, как да напъвам. А по време на консултациите при нея как не се умори тази жена да отговаря на безбройните въпроси на мен и на мъжа ми...Така че всеки има своята истина. Нашата е, че благодарение на нея си имаме това малко същество, че ако не беше тя, аз щях ако не в третия, то в петия месец най- вероятно да абортирам, или с тези инфекции да родя преждевременно. Да, правехме много изследвания, но аз намирам това за необходимо - просто и се доверихме, всъщност.И не съжалявам и за миг. Благодаря Ви, доктор Николова!!!