Аз разбрах откъде дойде притеснението и усещането, че не му стига кърма-месечния цикъл се възстанови.
Така, че сега си продължаваме по старому, а скоро ще дойде време за захранване
Да, при възстановяване на цикъла - лактацията намалява след овулация и се възстановява на първия ден от цикъла. При мен като по часовник точно така се получава.
Аз за щастие не съм имала проблем с нощно хранене, Вико сега се пробужда понякога, но при него се оказа растеж на зъбки, малко мазило на венците и биба на Нук от тия дето приличат на зърното или на чико подобна и работата се успокоява.
Ванюш, мисля си, ако бебата е с рефлукс и колики - ранно захранване не вариант, заради риск от обостряне на коликите, редно е според мен да изчакате да се успокои. Освен това си мисля, дали добре се оригва след хранене, пробвай да я слагаш да спи в леко повдигната поза - повдигни матрачето с нещо леко. На скоро четох за приучаването към шише и това, което запомних беше, че има два варианта - единия е да предлагаш шишето на гладно, а другия беба да е леко подхапнала и тогава да се опиташ да предложиш шишето, може пък тогава да го приеме по-охотно. За лактацията си мисля, че тя ще се регулира според нуждата на детето, поне моя опит е такъв. А също така си мисля, че трябва да се опиташ малко да се успокоиш, няма гладен човек, на който да предлагаш храна и да не я иска, дори с риск да ме нахокат тук
Но спокойствието е ключово в такива случаи. Аз имам подобен случай с каката, все ми се струва че малко хапва, а като гледам как ака, значи не е малко това което яде
Освен това моя опит е следния: Кате на 2 месеца премина на 5-кратно хранене, просто на сила трябваше да я будя, Вико по същия начин, отказа ми нощното хранене на два месеца, после премина на 4 часови интервали, в моемента е на 6м. Мисля си че връщането на нощното хранене не е най-удачен вариант, защото все пак детето по този начин поне сутрин няма да е гладно и проблема ти с дневните ранения ми се струва че ще се задълбочи
Бих те посъветвала да пробваш с друго шише - биба, по-скоро. Вико примерно се цупи на Авент-ските шишета и от гърдата се храни за 10-тина минути, докато шишето го джвака с часове имам чуство, но си минава половин час поне, подозирам, че ако бибата е по-анатомична така да се каже, нещата ще са съвсем други
Иначе по темата, това което аз съм чела за отказването на децата от нощното хранене, беше, че трябва по някаквъ начин детето да се оставя да си поплаква, стига да има нерви майката да търпи и да не се бърза при първото размрънкване на детето да се дава гърдата или шишето респективно, понякога децата просто имат неспокоен сън и без да ги оставим и да им покажем че всъщност нямат нужда от това хапване, те сами трудно ще се откажат от такъв кеф за тях, а и е факт че понякога просто ни ползват за залъгалки за да се успокоят, а за здравия сън и доброто здраве на детето ние трябва да се грижим, т.е. и ние реално имаме нужда от здрав и спокоен сън, за да си отпочиваме и да полагаме най-добрите грижи за слънцата си