[Учудвам се на злобата и хъса с който в Бг "коментират" Гръцките новини. Това отразява националните ни черти на завист, злоба, комплексарщина и мизерия. Докога така? кой знае... . Как болезнено се вижда всичко това отстрани... .
Бях вчера на едно кръщене, и гледах с радост как се събират далечни и близки роднини... в Гърция семействата са големи- обикновено 3 деца са минимум, а старите семейства- 5-6.
Като ме видя, седнал на пейката, под един кипарис ( след свършване на ритуала) , майката ( те са ми пациенти) седна до мен с детенцето (за да се поуспокои малко след плача в църквата), и обменихме две, три фрази. Започнаха да идват познати, и да се ръкуват с нея (майката) на отиване... и във всичко това имаше толкова искреност, добронамереност, позитивност. Такива неща в Бг са невъзможни. Аз никога не съм виждал подобно нещо. Не знам- понякога съм много раздвоен в оценките си за Гърците, но колкото повече време минава, разбирането надделява. А и спомените ми от Бг ме карат да приемам всичко с оптимизъм, спомняйки си че има лошо, много по-лошо. Има абсолютната "дупка" на опресия, насилие, демагогия, лъжа, безвремие, безперспективност.
Въпреки че заглавието на тази тема е доста подвеждащо за съдържанието
реших да споделя и аз по това, което коментира доктора, защото ми звучи доста тъжен.
Докторе, аз съвсем не винаги съм била съгласна с някои ваши крайни мнения (изтрихте един мой пост с линк статия за ваксините, което е друга гледна точка), но въпреки това искам да ви кажа- вие отново проектирате собствените си преживявания, лични разочарования и лош опит в миналото върху цялата Бг действитерност, както я наричате. Нима, наистина смятате, че тук никой не се радва искрано на бебе, дори да не е на кръщенето му и пр. истории, които са реалност за почти всички нас. Отърсете се от миналото и погледнете на нещата непредубедено и ще се уверите колко нещо сте пропуснали.
Абсолютно съм съгласна с Боби, че абсолютна истина няма- не може да се каже тук е грозно и хората са лоши, а навън -идеални, или пък обротното. Дори напротив- все повече близки и познати, които се връщат в Бг за малко, казват че мечтаят да се върнат завинаги и споделят за трудностите навън. Което също е нормално и нещата, както често се случва в живота са на кантар, за всеки е инвидуално.
Относно гърците- смея да ги познавам отчасти, имам приятели, които са супер, но фактите са факти. едно ще ви кажа- не заслужават да са в Европа изобщо и не защото злобея, а защото са харчели години наред пари, които не са техни, лъгали са години всички, дори ни се подиграваха и са оставили сега децата им да им плащат непосилните дългове и да живеят в бедност, което никой друг не би напрвил..! Повярвайте, положението ще става все по-трудно там, дори да останат в еврозоната, но изход винаги има за кадърните. Успех ви желая, и то съвсем искрено!