0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Закъснение на цикъла, дуфастон и още нещо
« -: Октомври 13, 2011, 13:16:56 pm »
Здравейте момичета!Цикъла ми закъсняваше с 10 дни и доки ми изписа дуфастон за 7 дни.На прегледа каза че вижда мехурче,но не може да каже 100 % дали е бременност.Днес е 3-ти ден от както съ спряла дуфастона и имам слузесто бледо розово течение, но само след уриниране като се избърша.Това цикъл ли е според вас или нещо, за което да се притеснявам?Благодаря предварително!
*
Re: Закъснение на цикъла, дуфастон и още нещо
« Отговор #1 -: Октомври 13, 2011, 13:32:51 pm »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45024.0-виж тук ,дано си отговориш на въпросите!
Успех!!
« Отговор #2 -: Октомври 13, 2011, 14:03:25 pm »
Благодаря за отговора,но при мен проблема е малко по различен (или поне така си мисля аз :) ) имам един спонтанен аборт и се притесняжам дали ако съм била бременна, това не се повтаря след спирането на дуфастона или си е редовна менструация,защото обикновено не ми идва по този начин.
« Отговор #3 -: Октомври 13, 2011, 14:05:33 pm »
Направи един тест за бременност и ще разсееш съмненията си. Ако е положителен тичай при лекаря си.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #4 -: Ноември 08, 2011, 14:51:37 pm »
Здравейте!!!Искам да се включа в тазе темичка.Ходила съм на много места и около 2 години ми казваха че имам хормонални нарушения.И ми изписаха Линдинет 20 пих ги около 1 година може и малко повече.Сред като спрях да ги пия пак ми закъсняваше цикъла.Отидох и се допитах до друг лекар и там ми казаха че имам оделеляване на стените на единият яйчник.За начало не ми изписа нищо за да може организма ми да си почине от хапчета който съм приемала преди това.След това ми закъсня отново отидох и ми каза че не се вижда нищо и ми изписа Дуфастон за 10 дни и ми каза че до 7 ден трябва да ми доъде в случай че няма нищо.....така и ми дойде.След това ми изписа Дуфастон за 3 месеца от 16 ден на М.Каза ми също че в моя случай е хубаво да има наличие на бременност и че имам обърната матка.И така Дойде ми на 07.08,после на 04.09 и на 02.10 трябваше да ми дойде пак на 31-31. но не идва.Авместо това имам нещо подобно.......или по-точно кафеникаво към черно зацапване.Моля ако някой е имал подобни проблеми да сподели защото вече ми иде да се грямна. osi_1 osi_1 Много благодаря предварително
« Отговор #5 -: Ноември 30, 2011, 14:38:45 pm »
Здравейте, нова съм във форума и бих искала да ми помогнете. Аз съм с нередовен цикъл и за предисвикването му ми изписаха Дуфастон. После си пуснах хормонални изследвания ето резултатите:
    Можете ли да ми отговорите какво показват изследванията. Правени са на 4 ден от цикъла.

LH  17.84mIU/ml при реф:Ж-Фол.-до12.6, Ов.:до 95.6,Лут.:до11.4, Мено:до58.5

FSH 7.70mIU/ml при реф.   Ж:Фол:до 12,5; Ов:до 21,5;Лут:до 7,7;Мено:до 134,8

Prolactin 132.30mcIU/ml при реф.Мъже: 86 - 390: Жени: 72 - 511
    Благодаря Ви! Правим опити за бебче и се надяваме скоро да стане!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Декември 06, 2011, 18:28:11 pm »
galina_89m
LH e доста завишен и може да показва ПКЯ.

Добре е да пускаш и Е2 заедно с ЛХ и ФСХ / на 3 ден от МЦ/

Пиши какво е казал лекаря и какво сте предприели
Успех :)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #7 -: Декември 07, 2011, 10:24:14 am »
задължително ще пиша какво е казал доктора, сега на 15 ще си пускам и прогестерон и още нещо имаше- 2 хормона на 21 ден от цикъла. После около 20 ще ида при доктора и ще кажа какво ми е казал дано всичко е наред и скоро да имаме бебче!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #8 -: Декември 13, 2011, 14:51:23 pm »
galina_89m

Прогестерон се пуска на 7 ден след доказана О. - ако има ПКЯ, може да няма О. и Прогестерона няма да е показателен

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #9 -: Декември 13, 2011, 15:05:31 pm »
А ПКЯ много ли е опасно? Може ли да се оправи ако е такава диагнозата и пречи ли на зачеване? Извинете за въпросите, но наистина не съм много наясно,а съм много притеснена.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #10 -: Декември 14, 2011, 14:22:56 pm »
galina_89m
Не е опасно , не е страшно  :) - ако се разбере къде е причината  и се лекува - няма проблем да се зачене.
Ако не се лекува - пак може да се зачене, но не се знае кога - това може да стане и след години

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #11 -: Декември 15, 2011, 15:35:05 pm »
Ох,това много ме успокои! Благодаря ти denis за коментара. Дано скоро да се оправи всичко.Ще ви държа в течение.
« Отговор #12 -: Декември 28, 2011, 14:32:36 pm »
Днес бях при докито и ми изписа дуфастон да пия 6 месеца от 16 до 25 ден на МЦ. Каза че изследванията са добре, а и вчера ми дойде на време без хапчета. Надява се доктора до няколко месеца да стане бебчо.