Хммм аз магнезия го почнах някъде към 12-а ГС и то след едно дребно отлепяне на плацента, придружено с прокървяване. Тогава ми го изписа лекарката, която ме прегледа по спешност, а лекарят който ми следи бременността /и в чиято компетентност имам вяра/ още тогава каза - рано е за магнезий в тези седмици, няма полза от него, преди 14-а ГС. Прпоръча ми /както ти е казала и Натали/, да взимам но-шпа и бусколизин по схема, а магнезия да го включим на по-късен етап.
Преди 2 месеца имах конракции и приемът на магнезиев препарат ми го завишиха силно, наред с други медикаменти. Точно тогава и с крампи се бях сдобила
Като мина лошото - върнаха ми магнезия в профилактични дози: 3х1. Бях наплашена от случката естествено и се запънах, че предпочитам да си го взимам по много докрая. Тогава лекарите ми обясниха следното. Магнезият наистина действа с натрупване и при продължителен прием /без нужда/, както и във високи количества /пак без реална нужда/, ако състоянието ми наложи да го визмам основателно - просто няма да ми подейства, понеже организмът е свикнал с него и терапевтичният ефект силно намалява. Нещо като резистентността при безогледен прием на АБ.
Ние не можем да ти кажем, не го взимай сега, все пак ти е предписано от лекар, само давам инфо какво знам по темата. Наистина най-добре се консултирай повторно с лекаря си по въпроса, или потърси второ мнение от друг специалист.
Успех!