0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте отново моля помогнете ми.Сега се връщам от фоликуметрия.ОВУТО е минала но и трите фоликула който бяха в десен яйчник са сега една голяма киста5,6на 3,7см.От фоликули измерени в понеделник с големина 24мм.и два 16мм.сега е станало това.В левият яйчник имах един фоликул с големина от 17мм.тогава сега го няма.Дали се е спукал по време на овуто?Док каза че вероятността за бременност е малка но я има все пак.Какво да правя,тя предлага противозачатъчни че много бързо е нарастнала кистата за 3 дни,но ако има бременност?Каза да отида пак във вторник да видим колко е станала?Каква според вас е вероятността за бебче?Предлага ми лапароскопия...Моля пишете незнам какво да правя............
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Голяма киста след Клостилбегит помощ!!!!!!!
« Отговор #1 -: Ноември 10, 2011, 14:27:15 pm »
предлагам да потърсиш второ мнение.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #2 -: Ноември 10, 2011, 19:12:38 pm »
предлагам да потърсиш второ мнение.

:good_post:

« Отговор #3 -: Ноември 11, 2011, 09:07:53 am »
Защо да търся и второ мнение според вас в този случай моге ли да е настъпила бременност?По принцип се записах за профилактичните прегледи мислех да изчакам този преглед но дали не е късно?
*
« Отговор #4 -: Ноември 11, 2011, 09:27:23 am »
Момиче, отиди на друг доктор, потърси още едно мнение!!!
Какъв е този лекар, който не може да разбере дали е имало овулация или не?
След овулация на мястото на фоликула остава жълто тяло.
Какви са тези противозачатъчни по никое време?
Никой не може да ти каже в момента дали си бременна или не, днес кой ден след овулация ти е?
Отново ти казвам - отиди на друг лекар - кое точно не разбра от това изречение?
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #5 -: Ноември 11, 2011, 10:30:57 am »
е какви профилактични прегледи, като си пила Клостилбегит?

това лекарство се пие с определена цел, който ти го е предписал, трябва да те следи редовно.

ако наистина има толкова бързо нарастнала киста, трябва да се вземат някакви мерки. нека втори лекар потвърди, че наистина има киста от неспукан фоликул. как за 3 дни порастна двойно туй чудо?

всичко това ни навежда на мисълта, че някой не си разбира от работата. затова те пращаме на второ мнение.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #6 -: Ноември 11, 2011, 12:46:34 pm »
Записах си час в клиниката на Щерев след седмица от инициативата на форум "Зачатие"това имах в предвид иначе ме гледаха през цалото време след приема на Клостилбегит ходех на фоликуметрия през два дни на 9,на 12 и на 15 ден.Днес ми е 16 ден от МЦ.Ще потърся още едно мнение.Док каза че ОВУТО е била в понеделник в четвартък ходих и видя кистата?Днес ми е четвърти ден след ОВУ
« Последна редакция: Ноември 11, 2011, 13:02:20 pm от valentina todorova »
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #7 -: Ноември 11, 2011, 14:31:30 pm »
тогава наистина най-добре изчакай до прегледа в клиника Щерев след 1 седмица.

« Отговор #8 -: Ноември 11, 2011, 16:27:44 pm »
А възможно ли е ако е жълтото тяло да е с такива големи размери?Нали все пак надеждата умира последна та и аз се надявам Господ да  :oops:е чул молитвите ни и чудото да е станало.....
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #9 -: Ноември 11, 2011, 17:19:10 pm »
не мисля, че е възможно да е с такива размери.

« Отговор #10 -: Ноември 11, 2011, 17:23:36 pm »
Докторът знае да предписва Клостилбегит, а после като види киста подвива опашка и иска да я маха веднага. Успокой се, често се случват такива кисти след клостилбегит. Ако ти е изписал утрогестан или дуфастон си го пий, ако има бременост ще я подпомогне,ако има киста ще помогне тя да спадне. Не прави резки движения, не клякай и не спортувай. Намери си добър лекар, най-много да пиеш противозачатъни следващия месец, за да се махне кистата.
« Отговор #11 -: Ноември 11, 2011, 17:52:38 pm »
Благодаря ви че толкова подкрепяте хората които като мен тепърва се сблъскват с тези проблеми,скоро се надявам всички да се махнем от тази тема и да отидем в една по-добра...... :D
« Отговор #12 -: Ноември 12, 2011, 12:11:07 pm »
Бихте ли ми казали дали има някакви симптоми като имаш киста?Много ме боли корема ниско долу,дори като сядам ме боли,и корема ми е твърд и подут,кръста също ме боли,това нормално ли е?А ако все пак има и бременност(което е още рано да се каже),толкова рано ще има ли такива симптоми?
*
« Отговор #13 -: Ноември 13, 2011, 20:05:56 pm »
Бихте ли ми казали дали има някакви симптоми като имаш киста?Много ме боли корема ниско долу,дори като сядам ме боли,и корема ми е твърд и подут,кръста също ме боли,това нормално ли е?А ако все пак има и бременност(което е още рано да се каже),толкова рано ще има ли такива симптоми?
Може всичко! Може и да си бременна, може и от кистата да е  - бъдещето ще покаже!
« Отговор #14 -: Ноември 13, 2011, 20:21:12 pm »
Валя,по всяка вероятност кистата търпи някакво развитие.И тези симптоми които описваш на мен повече ми приличат на предстоящ"ТЕЖЪК ЦИКЪЛ".За симптоми на бременност е твърде рано да се говори-доколкото разбирам днес ти е в най-добрия случай"9ти ден от евентуална бременност,но те не се появяват толкова бързо.Успокой се и ще видите резултата в скоро време.Дано кистата да се е смалила или изчезнала.А  за бременност не мисли за момента-ако всичко е наред с показателите на партньора ти,може да е станало чудо,ако не ще говорим по-късно.