0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Някой имал ли е опит с това лекарство?
« -: Януари 06, 2012, 13:58:25 pm »
Имам въпрос, тъй като аз имам сърдечно заболяване и пия Синтром (той много ми разрежда кръвта имам менструация през максимум 15 дена). Моята гинеколожка твърди, че може да се забременее докато го пия, но след това трябва да се спре да не навреди на плода. Но след като вреди и толкова често кървя не е ли той причината да не мога да забременея? osi_10 osi_15
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Някой имал ли е опит с това лекарство?
« Отговор #1 -: Януари 06, 2012, 16:05:28 pm »
пия Синтром (той много ми разрежда кръвта имам менструация през максимум 15 дена)

твоята гинеколожка какво казва по повод менструацията през 15 дни?
разреждането на кръвта не може да е причина за това. търсете причината. с цикъл от 15 дни няма да забременееш, това не е нормална продължителност.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #2 -: Януари 06, 2012, 16:13:55 pm »
Ами моята лекарка казва, че след като Синтрома разрежда кръвта е нормално да идва по-често цикъла от нормалния през 28 дена примерно. :ask: Каза да пия Герилукс за да го регулирам уж, ама не помага особенно досега :(
« Отговор #3 -: Януари 06, 2012, 16:26:26 pm »
Не съм голям експерт,но не мисля,че това е причината.Аз пия аспирин -проект за да я разреждам,а и мисля,ч месечния цикъл се влияе от хормоните,а не от гъстотата на кръвта.Консултирай се с друг лекар...потърси обяснение което те удовлетворява...късмет мила и (да знаеш,че на твоето момче хич не му е леко аз бях по-корабите в продължение на 7 години) :kiss:
Николай е на 2г.4м.5д.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Януари 06, 2012, 17:50:51 pm »
настойчиво ти препоръчвам да потърсиш друг гинеколог.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #5 -: Януари 06, 2012, 22:22:47 pm »
Ох, мислих си, че не оказва влияние върху цикъла, но се оказа, че греша. Докато приемаш този медикамент явно не трябва да забременяваш, или наистина може да забременееш, но трябва да го спреш още първите дни от бременността. Не може ли да го смениш с друг антикоагулант? Какво казва кардиологът ти? Сега как си? Къде ходиш на прегледи на сърцето?
« Последна редакция: Януари 06, 2012, 22:36:17 pm от rosefromstars »
*
« Отговор #6 -: Януари 06, 2012, 22:35:33 pm »
Аз имам ВСМ, проблем с трикуспидалната клапа. Ходя в св.Екатерина и имам и две операции там. По принцип и аз пиех Аспирин, но след 2-рата операция пак ми дадоха Синтром, кардиоложката каза, че е за 6 мес трябва да го пия.
Правих си при гинеколожката изследвания, цитонамазка-всичко е нормално. Правих и на щитовидната жлеза и там хормоните са добре. Сега ми назначи за 65 лв в Цибалаб всички хормони, които пак трябва да направя да видя какво ще покажат те. :dontknow:
Тя ми каза, че мога да забременея, ама не трябва да го пия, докато съм бременна!
« Последна редакция: Януари 06, 2012, 22:37:36 pm от Buchtichkata »
« Отговор #7 -: Януари 06, 2012, 22:48:53 pm »
Ох, милата ми. И аз ходя в Св. Екатерина при д-р Патрикова съм. Прати ме на ЕФИ в 3та градска май беше. Имам пароксизмална надкамерна тахикардия и 1+ степен и на двете клапи. Правя кофти блокове на сърцето, понякога с гадни пристъпи, но общо взето съм 6 точки. Каза, че вероятно имам срастване, което трябва да се отстрани и затова било необходимо ЕФИ-то. Сега пия само беталок и това не ми пречи на забременяването, и на мен хоромоните са ми в норма, само ТСХ-то е високо и пия затова елтирокс, но пък пак не става от доста време  :( . Може би е време да се обърнем към специализираните клиники по репродуктивна медицина за да може и специалистите да си кажат мнението. Даже в понеделник мисля да се обадя да запиша час в една от тях. Събирам инфо през месеците, когато отида на преглед да покажа поне някаква статистика на лекарите. Ти не си ли се замисляла за преглед при специалисти по репрудоктивна медицина?

*
« Отговор #8 -: Януари 06, 2012, 22:52:30 pm »
Ох, милата ми. И аз ходя в Св. Екатерина при д-р Патрикова съм. Прати ме на ЕФИ в 3та градска май беше. Имам пароксизмална надкамерна тахикардия и 1+ степен и на двете клапи. Правя кофти блокове на сърцето, понякога с гадни пристъпи, но общо взето съм 6 точки. Каза, че вероятно имам срастване, което трябва да се отстрани и затова било необходимо ЕФИ-то. Сега пия само беталок и това не ми пречи на забременяването, и на мен хоромоните са ми в норма, само ТСХ-то е високо и пия затова елтирокс, но пък пак не става от доста време  :( . Може би е време да се обърнем към специализираните клиники по репродуктивна медицина за да може и специалистите да си кажат мнението. Даже в понеделник мисля да се обадя да запиша час в една от тях. Събирам инфо през месеците, когато отида на преглед да покажа поне някаква статистика на лекарите. Ти не си ли се замисляла за преглед при специалисти по репрудоктивна медицина?

Да знам я нея аз съм при д-р Чилингирова, тя твърди, че мога да забременея. Искам да видя тези хормони от последното изследване и ако след спирането на Синтрома не стане, може би трябва да се обърнем към такива специалисти. Направо не знам толкова години по болници с болно сърце, сега и още заради това, че не мога да имам бебе...доплака ми се чесно  :? :(
« Отговор #9 -: Януари 06, 2012, 23:06:46 pm »
Не че не можеш да имаш бебче - просто то се бави. Може би, когато мине курсът на лечение със Синтрома, всичко ще си дойде на мястото. А през това време може да правиш база от данни с изследвания на хормоните, фоликулометрията и БТ, за прегледите при специалистите, ако въобще ти се наложи, защото бебчо може да те изненада! Поне аз с това си уплътнявам времето  :wink: . Не се притеснявай, всичко ще бъде наред! Всички процедури се правят с упойка, включително и раждането. Освен това ще е планово раждане, с прием в болницата поне 3 дни по-рано от заплануваното раждане. Постоянно ще наблюдават сърдечния ритъм и другите жизнено важни показатели, и тъй като раждането ще е с упойка, няма да има натоварване на сърцето. И като се събудим ще видим прекрасното Чудо! Дай Боже това да ни се случи още тази година!
*
« Отговор #10 -: Януари 06, 2012, 23:11:44 pm »
Не че не можеш да имаш бебче - просто то се бави. Може би, когато мине курсът на лечение със Синтрома, всичко ще си дойде на мястото. А през това време може да правиш база от данни с изследвания на хормоните, фоликулометрията и БТ, за прегледите при специалистите, ако въобще ти се наложи, защото бебчо може да те изненада! Поне аз с това си уплътнявам времето  :wink: . Не се притеснявай, всичко ще бъде наред! Всички процедури се правят с упойка, включително и раждането. Освен това ще е планово раждане, с прием в болницата поне 3 дни по-рано от заплануваното раждане. Постоянно ще наблюдават сърдечния ритъм и другите жизнено важни показатели, и тъй като раждането ще е с упойка, няма да има натоварване на сърцето. И като се събудим ще видим прекрасното Чудо! Дай Боже това да ни се случи още тази година!
Дай Боже, миличка стискаме палци  :balk_602: