0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте! След като за пореден път се разочаровах, решихме с мъжа ми, че е време да се задействаме по-сериозно. Той има две спермограми в МД, но не мисля да ги коментирам тук след като видях отзивите за МД, а направо ще ги повтори в някоя от клиниките. Искам само да ви попитам дали има някакво значение в кой ден от цикъла ще си направя хормонални изследвания и дали е ок ако са в Цибалаб?

благодаря ви предварително и бебешки успех на всички
*
Re: ден от цикъла за изследване на хормони
« Отговор #1 -: Юли 01, 2006, 12:57:37 pm »
дали има някакво значение в кой ден от цикъла ще си направя хормонални изследвания

ЛХ, ФСХ, Естрадиол, Пролактин - 3-5 ден от цикъла;
Прогестерон - 7 дни след доказана овулация.

*
« Отговор #2 -: Юли 01, 2006, 13:18:35 pm »
благодаря ти, Ани! Доказана овулация предполага ултразвук нали? Ако имам положителен тест за ову, на следващия ден ли да отида при гинеколог или на по-следващия? Тестовете правя вечер в 9.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #3 -: Юли 01, 2006, 14:08:47 pm »
Тес, по-добре върви на следващия за всеки случай да не изпуснете момента и ако се е спукал фоликула от този ден броиш 7дни и на седмия пускаш излседване за прегестерон.Успех:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #4 -: Юли 01, 2006, 19:59:16 pm »
Тес, като си решила да се задействаш иди първо в репродуктивна клиника, там поне знаят за какво иде реч .
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #5 -: Юли 01, 2006, 21:24:07 pm »
Тесс миличка напълно подкрепям Лейди -насочи се към клиника по стерилитет за да не си губиш времето!!!!!!!!!!!!
*
« Отговор #6 -: Юли 02, 2006, 17:11:14 pm »
благодаря ви, ралка, лейди и ади!
да, ще отида в някоя от клиниките, но мислех да отида директно с изследванията, за да не губим време. но, може би сте прави - още утре да си запиша час за първи преглед и после - каквото сабя покаже!

цунки на всички! супер сте :thankyousign:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #7 -: Юли 02, 2006, 18:24:10 pm »
Мила Тесс и аз преди си правих изследвания за да уж не си губя времето и после направо да действаме в клиника по стерилитет........
но уви!!!!!!.................................1,резултати небяха достоверни
                                                 2,в доста клиники по стерилитет вобще непризнават чужди изследвания(от чужди лаб.)
Така че аз преди си изгубих време и средства напразно!Неправи същата грешка!Успех миличка! :lol: