0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
раничка на шийката на матката
« -: Октомври 09, 2011, 00:53:43 am »
Здравейте, искам да споделя моята ситуация и да помоля за съвет, който е наясно или е минал през това...
При обикновен преглед при гинеколог, без никакви изследвания ми откри, че имам „раничка на шийката на матката”. Направо ми каза да отида 3ти-4ти ден след цикъла да ми я намаже с лекарство, което ще я изгори. При първото мазане каза, че е много голяма, дори повече от лев – цялата предна част на шийката на матката, и че ще трябва да ме маже още един или два пъти. За втори път ходих след следващия ми цикъл /това беше понеделник на 03.10./. Тогава ми каза, че ще трябва и трети път, но не след следващия, а след по-следващия ми цикъл, за да има повече време да заздравее и по-ясно да се изрази какъв участък е останал засегнат.
За първи път се сблъсквам с този проблем и не съм наясно каква е процедурата по откриване и лечение на тази „раничка”... но като се поразрових в интернет ме притесни факта, че не ми е направена цитонамазка, никакво излседване, а ми е проведено лечение, което не знам дали е подходящо.
Според вас има ли смисъл да искам да ми вземе цитонамазка след следващия цикъл, т.е. преди третото мазане, което ми предстои? Би ли могло да повлияе по някакъв начин на изследването и да покаже неточни резултати, след като вече е започнато някакво лечение с това лекарство?
Другото, което ме притеснява е, че сега след второто мазане от два дни усещам дискомфорт и отвреме навреме лек вътрешен сърбеж... страхувам се да не съм лепнала гъбички. Възможно ли е да има нещо общо или да е в следствие на това лечение?
На 24 години съм и не съм раждала, но с мъжа ми правим опити за бебе от няколко месеца, а не се получава. Дали има общо с това, този проблем влияе ли на забременяването?
Моля за съвет, какво да предприема?
Благодаря ви предварително!   

Re: раничка на шийката на матката
« Отговор #1 -: Октомври 09, 2011, 08:29:53 am »
Здравей, на 1во място искам да кажа- смени си доктора!!!!
При повечето млади момичета се наблюдават такива "ранички", което всъщност е лигавица от матката. Възможно е под влияние на бактерии или вируси тя да се възпали във влагалището и действително да стане раничка. Но без цитонамазка никой не може да каже имали ли изменения в тази тъкан и трябва ли да се третира. По принцип след като се направи намазка и се установи възпалението се търси какво го е причинило и това се лекува ПЪРВО, след което самата раничка. А при теб директно лекуват само симптома- възпалението, но то ще се появи пак ако причинителя не се открие. Друг е въпроса, че Бог знае изобщо дали има какво да се лекува.
По принцип раничката няма общо със забременяването, стига да няма налична инфекция или ракови изменения. Това може да се установи само с колскопия, намазка и тест за ЧПВ.