Здравейте, зная че темата е стара,но за мен от август тази година е много актуална.
По принцип имам болезнен период, но в последните години много ми се промени живота и болките понамаляха или нямам време да ги усетя. Сега обаче след като започнахме опитите за бебче, се повиха нови болки, които както ми обясни лекаря са овулационни болки и били нещо нормално. Те са съпроводени с виене на свят, киселини, метеоризъм, нервност, често уриниране, липса на апетит. Боли ме ниско долу,ту в дясно, ту в ляво. След серия от прегледи и всички възможни изследвания се установи, че всичко ми е на ред, просто в последните 25 години не съм знаела, че има и болка от овулация, придружена и със зацапване. Прекаленото вглеждане в себе си и търсене на симптоми за евентуална бременност са провокирали тези нови усещания, които ме притесниха доста, но слава богу, всичко било нормално. Така че скъпи мами успех
в очакването на двете чертички, така поне е ясно кога сме овулирали. Друго важно, което доктора уточни, бебеправим няколко поредни дни от фертилния прозорец, но на самата овулация прекъсваме, след нея пак може 1-2 дни.