0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Тест за овулация
« -: Ноември 15, 2011, 11:19:47 am »
Здравейте!
В желанието си да имам второ дете реших да използвам тестове за овулация.Купих си две кутии Clear Ovu с по пет теста за овулация и един тес за бременност във всяка .
На опаковката пишеше, че жени с моята продължителност на цикъла( 26 дни) трябва да си направят първия тест на 9- тия ден, а аз реших да започна от 6- тия. Резултатите малко ме стреснаха:
6- ти ден - една черта
7- ми ден - две черти ( всички признаци за овулация  до 12 часа)
8- ми ден - една черта
9- две
10- две
11- две
12- две
13тия ден е днес.
Това, че получавам овулация след менстръацията не ме притеснява. Аз очаквах, че е така. Но толкова положителни резултати... Много ще съм благодарна, ако ми помогнете да ги разтълкувам.

Re: Тест за овулация
« Отговор #1 -: Ноември 15, 2011, 22:50:00 pm »
Може би, ако ги снимаш и покажеш, ще бъде по-ясно...
« Отговор #2 -: Ноември 15, 2011, 23:07:36 pm »
Няма как да стане, защото ги изхвърлих. И днешния беше с две черти( втората за овулация малко по- светла). Аз нещо май си загубих доверието в тези тестове.
« Отговор #3 -: Ноември 15, 2011, 23:50:19 pm »
Тестовете са допълнение към графиката на фертилност получена от стойностите на Базалната Температура. Може би ще е добре да си направиш графика и да следиш температурата всеки ден сутрин, по едно и също време и да насяш резултатите...
« Отговор #4 -: Ноември 17, 2011, 14:45:10 pm »
И аз имах подобно чудене с тези положителни резултати дълго време, но като се позадълбочих в четенето на листовката прочетох, че в организма се отделя LH  през целия цикъл, но когато наближи овулация нивото му рязко се покачва. Тоест, възможно е винаги да имаш две черти, ако тестът е уловил базисното ниво на хормона. За да е положителен чертите трябва да са еднакво наситени. Моите тестове за ову този месец без последния ден показваха винаги 2 черти, но с 1-2 нюанса едната беше по-светла от другата. Само един ден видях две почти еднакви черти  :(
« Отговор #5 -: Ноември 18, 2011, 11:32:41 am »
При мен двете еднакви чертички биха на седмия ден- обясних си, защо преди  да се роди дъщеря ми неможах да забременея около година и после на ултразвука  все я изкарваха със седница по- голяма. Тогава не съм правила тестове, исках да е по- спонтанно и всеки месец ме избиваше на рев. Сега съм се разбързала, защото мъжът ми е с хроничен хепатит и не се знае в кой момент ще му се наложи да се лекува, а лечението води до малформации, т.е. никакви бебета.

Много благодаря  за отговорите!!!