Лиско, аз разбира се не в качеството си на специалист се изказвам в момента, а на пациент попадал в разни ситуации.
При вашия проблем - искаш яснота какво точно е това и как и дали се лекува то. Изглежда най-вероятно да се установи какво точно ни има /от наша пациентска гледна точка/, когато се стигне до инвзивни процедури при изследването на проблема и разбира се, в определени случаи - това е най-правилният подход. В някои случаи обаче, както вероятно много момичета тук са се убедили - можело е и да не се прави това и онова...
Д-р Алексиев не е случаен специалист, което не означва че не може да греши, а само че има вероятност и то немалка, мнението му по вашия въпрос да не е за пренебрегване.
Преспи една нощ както се казва, прехвърли още няколко пъти наум срещата си с него и тогава "отсъди" дали ще вземеш под внимание мнеието му. Просто съвет. Ясно, че си под пара, че се измъчихте и тази ситуация с Никол не е от ден-два да кажеш и все не се намира правилното решение, няма как да не си притеснена и дори афектирана. Понякога неистовото желание, най-после да се реши даден проблем обаче - може да повлияе неправилно на оценката ни на ситуацията. Ти си желязна жена и майка и съм сигурна, че ще решиш правилно накрая кое как.
Не приемай написаното дотук моля те, като даване на акъл и бъркане в личните ти решения, не ми е това идеята. Спомням си колко скептично се отнесох към подхода на Д-р Даскалов при първата ми среща с него /
Мели, моля те не му казвай това
/, защото той спокойно ми връчи един куп бланки за изследвания и ми обясни как мирно и кротко ще установим има ли проблем и къде е той... А аз в качеството си на пациент, неистово драпащ за дете, чакащ го много време, при все че не съм неграмотна, че да не знам кое как се прави - посърнах. Щеше ми се да ми каже как правим едно диагностично лапаро и още вдругиден сме наясно има ли няма ли проблем и как го решаваме, абе...просто ми се искаха някакви бързи, категорични действия и още по-бързо и категорично решение на нещата. И вътрешно се ядосах, че не ми беше предложено нещо подобно, ами някакъв "бавен и тегав протокол" и си тръгнах с усещането, че едва ли не нищо не правим. И естествено не бях права, както се вижда.
Сигурна съм, че разбираш смисъла на тази аналогия. Още веднъж ви желая късмет и успех и скорошна щастлива развръзка! Дано се окажат само големи тревоги за някакъв не толкова голям проблем.