0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лукрин и НЗОК
« -: Август 25, 2011, 20:21:21 pm »
Здравейте,
В началото на месеца ми направиха лапароскопия за отстраняване на ендометриозна киста. Операцията направиха в болница Вита. Първата инжекция Лукрин си купих сама, но сега водя борба за отпускане на Лукрина от НЗОК. От Вита ми казаха да отида при личната ми лекарка, тя да ме изпрати при гинеколог, който да ми напише протокол...и тук започва едно ходене по мъките. Гинеколожката каза, че тя не можела да ми пусне протокол и този протокол трябвало от Вита да ми издадат. Моля ви кажете каква е процедурата. Къде да отида? :ask:     Утре съм решила до здравната каса да отида, но ....
Втората инжекция трябва да е в началото на септември  :(
Re: Лукрин и НЗОК
« Отговор #1 -: Август 26, 2011, 11:51:51 am »
гинеколога който те е оперирал трябва да ти изпише протокол ако той не работи по здравна каса ще намериш такъв който е по здравна каса..заедно с епикризата ще си подадеш документите за Лукрина при личния лекар..Аз съм на Золадекс който както знаеш е много по скъп..Първата инжекция и аз си я платих..и мен ме очаква ходене по мъките да ми отпуснат лекарството по здравна каса.желаяти успех и бързо оздравяване
Re: Лукрин и НЗОК
« Отговор #2 -: Август 26, 2011, 13:30:01 pm »
От Вита не издавали такива протоколи....Гинеколожката от поликлиниката не можела да издаде протокола т.като още не били минали 30 дни и сега и втората инжекция ще си платя. От регионалната здравна каса ми казаха, че  около 20 дни трае процедурата. Нямам думи ...

Успех Shelley!

Ще си позволя да копирам отговора на едно момиче от друг форим (там където пише здравна, да се чете рецептурна книжка) в полза на тези, които не знаят каква е процедурата:

"Let the Sunshine in, да ти кажа при мен как беше. Направих операцията, и доктора който ме оперира ми издаде протокол за отпускане на лукрин от НЗОК. С този протокол, заедно с епикриза и хистология (ако са копия трябва да пише вярно с оригинал и да има печат на болницата където си оперирана), здравна книжка и една деклапация зи информирано съгласие (от болницата ми дадоха бланака която си попълних), отиваш в касата и там веднага ти го подпечатват, не се чака въобще. След това със здравната книжка и протокола отиваш при личата лекарка която ти дава рецепта.
Ако нямаш здрвана книжка купуваш си я от аптеката и даваш на личната за да я попълне. По-добре го направи по-скоро за да можеш да се възползваш, все пак като си здравно осигурена е редно да ти се поеме лечението. Надявам се да съм ти била полезна, успех."
« Последна редакция: Август 26, 2011, 14:00:45 pm от Let the Sunshine in »