0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Бременна в седмия месец, изпаднала в мозъчна смърт след кръвоизлив, стана донор на бъбреци. Бъбреците й са присадени на две жени – на 42 г. и 49 г. в Александровска болница. Детенцето е спасено и е кувьоз.
Това съобщи проф. Петър Панчев, ръководител на Клиниката по урология към УМБАЛ “Александровска“, предаде БГНЕС. Засега пациентките са в добро състояние. 40-годишната жена, бременна в седмия месец, е постъпила в Първа АГ болница “Св. София” (бивша “Тина Киркова”) в столицата на 30 май, съобщи доц. Евгени Белоконски, ръководител на катедра “Спешна медицина“ към ВМА. През нощта е била намерена паднала в безсъзнание и транспортирана във Военномедицинска академия. Там след преглед на скенер е установена руптура на мозъчна аневризма. Тъй като бебето е било живо, е било взето решение то да бъде извадено с Цезарово сечение. След настъпването на мозъчната смърт близките на жената са дали съгласието си за донорство.
*
Починала бременна дари живот на детенце и 2 жени
« Отговор #1 -: Юни 05, 2006, 16:28:50 pm »
Точно четях за мама Cygnus и и се радвах и това ме порази. Ужасно го приех, тука им се радвах на ревлите, защото аз самата рядко плача и си трупам болката, но след тази новина се разревах като магаре. :(
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #2 -: Юни 05, 2006, 16:30:51 pm »

Ай стига бе  8O ,манее за 1 седмица 3 пъти ми настръхна яко козинката.Първо при момичето,чието бебенце го оставили да почине,после с блъснатото бебче,а сега и това..... :cry:
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #3 -: Юни 05, 2006, 19:06:12 pm »
Цитат на: kareliya

Ай стига бе  8O ,манее за 1 седмица 3 пъти ми настръхна яко козинката.Първо при момичето,чието бебенце го оставили да почине,после с блъснатото бебче,а сега и това..... :cry:

Не искам да коментирам мъките на хората!Единственото добро нещо в цялата работа е ,че още има хора,които биха дарили органите си да стасят нечий чужд живот!И че това бебенце е останало живо!Много сили и кураж на близките му!
*
« Отговор #4 -: Юни 06, 2006, 11:50:16 am »
Браво за куража на близките на починалата жена. Дано да има късмет детето й да жевее!
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #5 -: Юни 06, 2006, 19:37:04 pm »
Нямам думи просто. Прекрасни хора, а такава мъка да ги сполети. :balk_146: Дано бебчето е живо и здраво да радва тате и баба и дядо. :(
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0