Здравейте на всички. Искам да кажа, че не се опитвам да правя бебе, но понеже имам хирзутизъм още преди много време тръгнах по лекари да се разбере имам ли проблем или не. Ходила съм на лекар във Варна, сега съм в София и ходих при Генов, но тъй като прочетох бая негативни неща за него малко ме хвана шубето.
Така, значи първият лекар ми каза, че имам доста изразена поликистоза на яйчниците и пих Диане, от което си навлякох депресия, надебелях и прочее ( а имах и някакви много нереални, според мен, хормонални изследвания- андростендионът ми беше 4
пъти над нормата, което някак си не ми се стори възможно, при положение, че пък тестостерона беше в граница, стойностите съм забравила, беше отдавна)
При въпросния Генов се оказа, че имам поликистоза без кисти-хиперехогенни повлекла
(Това не го разбрах, не съм медицинско лице, но все пак...) Взеха ми кръв и имам следните стойности (5 ден от цикъла)
LH 4.120 U/l фол(1.6-9.3) овул(13.8-71.
FSH 4.041 U/l фол(2.4-9.3) овул(3.9-13.3)
Estradiol 0.156 nmol/l фол(0.098-0.592) овул(0.7-2.1)
Testosteron 3.021 nmol/l 0.198-2.67
DHEA-S 3.170 mkg/ml 0.8-3.9
4 androstendion 3.491ng/ml 0.40-3.40
17 alfa OH progesteron 0.911ng/ml 0.1-0.8
Естрадиолчето ми е бая нисичко, Тестотерончето пък над нормата (по едно време си мислех, че хормонално съм мъж, ама има стойностите за мъже- имам да стигна до 4.56, ако не може да се шегувам за къде съм?) , Андростендионът и той увеличен....
Обаче съотношението между LH и FSH е 1.02, това доколкото знам е горе долу нормално, май трябва да е 1, обаче нещо не ми се връзва с поликистозата ( в повечето случаи май е повече).
Та въпроса ми е към тези, които разбират повече- може ли да се каже, че имам поликистоза или е нещо друго? Питам, защото ме е страх да не е от надбъбречната, въпреки че DHEA-S e в норма, ама отива към горна граница, пък и 17 хидрокси и той завишен....
Много благодаря ако някой ми отговори и успех на всички бебеправещи!!!! И на мен май ще ми е нужен доста...