0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Задържан фоликул
« Отговор #20 -: Май 09, 2011, 20:57:52 pm »
И аз се включвам.
скоро бях на преглед, ейтака спонтанно най-вече заради болки в ляво ,но не успяха
добре да ми видят левият яйчник, но на първи преглед се видя фоликул към 21,22мм всеки момент да се пукне , предстояща овулация. 
И изведнъж хоп фоликула става 23,4 мм и не се пука -задържан кистозен фолиул в дясно. Изписаха ми Оргаметрил 10ден по 2 таблетки на ден и Ясмин 3 месеца.
« Отговор #21 -: Май 10, 2011, 11:32:17 am »
При мен беше същото , но с разликата , че когато го видяха беше вече 3 см . , сега ми предстои да видя дали за този месец ще съм пак така , стискам ти палци и дано да е инцидентно  :crossfingers: а имаш ли болезнен МЦ , понеже на мен ми казаха , че се пука по време на следващия цикъл и най - вероятно заради това ми е свръх - болезнен
« Отговор #22 -: Май 10, 2011, 16:18:15 pm »
КАК ТАКА СИ ПРЕЦЕНЯВАТ ДОКТОРИТЕНЕЩАТА НЕЗВАМ ИМАМ ЧУСТВОТО ЧЕ ИСКАТ ДА ВЗЕМАТ ПАРИТЕ ЗА ЛАПАРОСКОПИЯ ,,, ЗА ТОВА СЪМ РЕШЛА ДА НЕ ХОДЯ ПОВЕЧЕ А ЩЕ ДИ КУПЯ БИЛКИ  :wink:
« Отговор #23 -: Май 10, 2011, 21:00:35 pm »
ilinor  8O какво точно имаш впредвид , някой доктор те е излъгал или ... на мен лично доктора ми го прецени посредством ехограф  :lol:
*
« Отговор #24 -: Май 10, 2011, 21:38:29 pm »
КАК ТАКА СИ ПРЕЦЕНЯВАТ ДОКТОРИТЕНЕЩАТА НЕЗВАМ ИМАМ ЧУСТВОТО ЧЕ ИСКАТ ДА ВЗЕМАТ ПАРИТЕ ЗА ЛАПАРОСКОПИЯ ,,, ЗА ТОВА СЪМ РЕШЛА ДА НЕ ХОДЯ ПОВЕЧЕ А ЩЕ ДИ КУПЯ БИЛКИ  :wink:

Самолечението с билки не е безобидна работа, можеш сериозно да си увредиш здравето.
« Отговор #25 -: Май 12, 2011, 07:07:05 am »
И така момичета,да ви кажа какво се случва при мен.След едномесечен прием на диане35 единият задържан фоликул беше изчезнал,но другия напук на мен е пораснал и в момента е 26мм.Док каза този месец пак противозачатъчни и следващата седмица,ако гада е все още там ще го пунктираме
« Отговор #26 -: Май 12, 2011, 07:10:37 am »
mimcho123 :Дано изчезне и този задържан фоликул и не се налага пункция.
« Отговор #27 -: Май 12, 2011, 12:13:36 pm »
не може от 1 преглед да установяват че фоликула не се пука, може пэк следващия месец да се пукне.... веднага да се прави лапароскопия странна работа
а относно билките незнам някой да си е увредил здравето напротив на всички са почогнали
« Отговор #28 -: Май 12, 2011, 21:12:56 pm »
Здравейте момичета
Аз не разбрах каква e разликата между задържан фоликул и фоликулярна киста.На мен док ми каза, че имам фоликулярна киста 22мм и не мога да подам досието за инвитрото докато не се махне.Каза да се следи 3 месеца вече направих 1 и не се маха и поисках да ми даде противозачатъчни, изписа ми desobel 30.Някои пил ли е от тях.Аз живея в Франция и ще го правя тук.Докторите не обясняват много и са резервирани към чужденци няма кои да питам освен тук в форума.Не знам какво да правя да изчезне бьрзо :(.Взех си хомеопатични лекарства едните са alchemilla vulgaris,i folliculium някои знае ли нещо за тях,да не ми навредят  :ask:
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #29 -: Май 17, 2011, 09:13:30 am »
ilinor, билките са в основата на повечето лекарства и за тях всъщност е казана прословутата фраза - дозата прави лекарството, но и отровата. Самолечението с билки не е толкова безобидно. Просто потърси друг лекар.
« Отговор #30 -: Май 17, 2011, 13:29:08 pm »
неее аз съм съгласна че не самолечението не е хубаво но аз отидох при белкарка която ви даде точните дози билки и т.н  8)
*
« Отговор #31 -: Май 17, 2011, 16:52:52 pm »
Самолечение не е, но не и лечение. Ако си направиш труда да прегледаш темите в подфорума Лек от природата, такива истории ще прочетеш, че ще ти се изправи косата. Билкарката може да ти обърка хормоните и менструалния цикъл, та после бая време да се чудиш с какво и как да оправяш пораженията.

Не си прави експерименти със здравето си, послушай Пешек и намери читав лекар.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #32 -: Май 17, 2011, 17:09:02 pm »
Виж сега, ilinor, права си да се съмняваш, че от един преглед лекарят ти е установил проблем решим само с лапароскопия.  Кажи от кой град си и ще се опитаме да те насочим към подходящ лекар. Но все пак билките, взимани без установен проблем и предписани от неквалифициран човек, могат наистина ужасно да ти разбъркат хормоналния баланс.
Първо намери свестен лекар, после установете какъв точно е проблема - хормонални изследвания (не само пролактин) и след това говори с лекаря си, че искаш да опиташ да го преодолеете с билки (ако може де).
За всичко, което те притеснява - питай.
« Отговор #33 -: Май 18, 2011, 10:54:10 am »
От София съм, но знам за много случаи на които билките са помогнали. Аз абсолютно никога не съм имала пробел с цикъла - да ми закъснява или нищо друго, никога не съм страдала от каквито и да било женски проблеми, просто изведнъж моя доктор ми каза че щом от 1,5 не се пазим би трябвало да имаме бебе вече и да отда за да направим нужните изследвания. Пърмоначално ми направи за 5 или 6 хормона и всичко беше 6, после отидох да види дали образувам фоликул и всичко беше 6 имаше един по голям , след това отидох да се види дали и спукан и той ми казаха че не е без да ми кажат големина или да ми дадат снимки - чако тогова ми пуснаха само пролактин и казаха лапароскопия. Е няма как да им повярвам и да отида на такова нещо ще си се лекувам с билките за които има много изписани неща.
« Отговор #34 -: Май 22, 2011, 17:49:24 pm »
Здравейте.Април месец имах задържан фоликул,пих противозачатъчни и после бях на преглед,кистата беше изчезнала.На 10-ти ден съм на преглед за да видим лигавицата как е.Мислите ли,че мога да започна инвитро опит ако всичко е наред,или трябва да мине още време?
*
« Отговор #35 -: Май 22, 2011, 23:10:52 pm »
ceci 75, ако всички задължителни преди инвитро изследвания са били с добри резултати и хормоните ти на 2-ри или 3-ти ден са добре, няма причина да не започнеш процедура. Успех!
« Отговор #36 -: Май 27, 2011, 16:48:10 pm »
Моят зад фоликул не пожела да изчезне с противозачатъчните.Вчера ми направиха пункция и ако няма някакви други. проблеми като ми дойде започваме стимулация.