0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Тестостерон....
« -: Февруари 23, 2005, 14:46:41 pm »
Здравейте!
Днес си пуснах изследване на Тестостерона - правила съм всички други хормони досега с изключение на него. Лекарката ми не ме накара да го изследвам, затова реших сама - защото имам някои подозрения поради по-завишено окосмяване (или поне така си мисля). Резултатите ще излязат утре.

Моят въпрос е:
ВЛИЯЕ ЛИ НИВОТО НА ТЕСТОСТЕРОНА ВЪРХУ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ?

Моля някой да ми даде информация или връзки към статии.
Ще се радвам на мнението и на Д-р Мели

Благодаря ви! :D
*
Тестостерон....
« Отговор #1 -: Февруари 23, 2005, 15:43:14 pm »
Тестостерона е хормон от групата на андрогените (мъжките полови хормони). Регулира LH и FSH.

Следователно би трябвало да вличе и върху овулацията, а от там и върху зачеването - но не знам дали съм права  :oops:

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

nenepygka

Тестостерон....
« Отговор #2 -: Февруари 24, 2005, 22:03:25 pm »
Naya кажи после какво е станало и какво ти е обяснила докторката, че и мен ме интересува
Тестостерон....
« Отговор #3 -: Май 17, 2006, 13:56:29 pm »
Със сигурност влияе аз съм с повишен Тестостерон и лекаря ми кажа че пречи за забраменяване:( и сега пия лекарстав за нормализиране на Пролактина /Брпмокриптин/ и отделно Дуфастон пък ще видим какво ще се получи аз вече съм готова на всичко само и само да стане чудото:))))
Тестостерон....
« Отговор #4 -: Май 17, 2006, 14:11:35 pm »
Привет на всички! Не знам доколко мога да давам мнения по този въпрос, понеже и на мен доста неща не са ми ясни, но доскоро моят тестостерон също беше леко завишен. След 3 курса с Диане-35 (по 6 месеца) влезе що-годе в норма, но пак е почти до горната граница!? Вече почвам да си мисля, че това ми пречи да забременея, въпреки че опитваме само от 4-5 месеца  :evil:
Дали може да се понижи и по друг начин, освен с хормонални медикаменти??? Доста се рових из интернет, но не можах да намеря точно такава информация...
Тестостерон....
« Отговор #5 -: Май 18, 2006, 22:40:06 pm »
Здравейте момичета, какво ви накара да си изследвате тестостерона...какви са признаците за съмнения от този род  :dontknow:

*
Тестостерон....
« Отговор #6 -: Май 19, 2006, 10:43:23 am »
desita_r :), тестостерона се включва в пакета с репродуктивните хормони, така че имаш или нямаш симптоми трябва да се изследва. Моят например е леко завишен без да имам окосмяване, акне и т.н., т.е. нямам никакви признаци, освен че имам леко поликистозни яйчници.
Тестостерон....
« Отговор #7 -: Май 19, 2006, 12:38:54 pm »
Здравейте  :) !
Деси, и на мен ми изследваха тестостерона, след като видяха на видеозон поликистозни яйчници. Но имах и другите признаци - повишено окосмяване и акне.
От друга страна пък имах една съученичка, която беше в доста по-лошо състояние от мен (видимо), обаче забременя още от първия път. Не съм я питала тя дали е имала завишен тестостерон. Може при нея да е било наследствено, поне окосмяването!?
Бори, би ли ми казала при теб колко е над нормата? Как ти се отразява това и с какво се лекуваш? Благодаря предварително!
*
Тестостерон....
« Отговор #8 -: Май 19, 2006, 13:13:27 pm »
Цитат на: Saliina
Бори, би ли ми казала при теб колко е над нормата? Как ти се отразява това и с какво се лекуваш? Благодаря предварително!

При мен тестостерона е съвсем малко над нормата и док прецени, че няма смисъл от каквото и да било лечение. Овулация си имам, малко по-късна, но все пак си имам, а други оплаквания нямам и сигурно затова е сметнал да не ми назначава лечение. Сега трябва да поотслабна малко, защото четох някъде, че повечкото килограми са от значение при този хормон и ако се намалят, то стойностите на тестостерона ще поспаднат. Та може и от това да ми е. :)
*

Anonymous

Тестостерон....
« Отговор #9 -: Май 19, 2006, 15:51:03 pm »
А знаете ли дали е проблем, ако тестостерона е доста завишен при мъжа?
Тестостерон....
« Отговор #10 -: Май 19, 2006, 16:31:09 pm »
Sorry, госта бях аз  :D  Аз не съм си изследвала тестостерона, но при гаджето ми изследванията показаха завишен тестостерон...знаете ли дали това може да е причина да не мога да забремения  :?:  Иначе всички други изследвания и при двамата са добри.

Тестостерон....
« Отговор #11 -: Май 19, 2006, 18:49:37 pm »
Десита-р, ако не сте се съветвали с андролог по отношение на повишения тестостерон при гаджето ти, направете го. На мъжът ми преди много време са му открили повишен тестостерон, когато каза това на андролога, веднага го изпратиха на изследване, слава богу всички се оказа в норма. Обясни, че това се случва рядко. Не се плаши, по зле е ако е понижен.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Тестостерон....
« Отговор #12 -: Май 19, 2006, 21:22:41 pm »
Всъщност има неточности в постинга ми. Ипратиха го за допълнителни изследвания преди да му назначат прегнил, който не бива да се приема при повишен тестостерон. Както и други са описали, има отношение към щитовидната жлеза. Може би все пак е и важно колко е отклонението от нормата. Това разбира се го определя специалист.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Тестостерон....
« Отговор #13 -: Май 20, 2006, 10:49:20 am »
ами специалиста каза, че е завишен, но това не било проблем...обикновено при такива случаи не било нвобходимо лечение...но знам ли  :dontknow:

Тестостерон....
« Отговор #14 -: Май 20, 2006, 11:03:31 am »
Не е възможно да не трябав лечение щом е завишен все пак това означава,че нещо не е наред и не бива да се седи така и да се чака от само себе си да се регулира!
Тестостерон....
« Отговор #15 -: Май 20, 2006, 15:48:33 pm »
Не съм много наясно по въпроса,затова ще ви кажа само какво ми каза доктора.Моят тестостерон беше малко под долната граница на нормата и когато попитах какво значи ми отговори,че се лекува когато е завишен,защото пречи а при мен не трябва да взима мерки.За мъжете не знам - това е мъжкия полов хормон и затова при тях е лошо ако е по-нисък,но завишения може да говори за друго заболяване и затова се консултирайте
Тестостерон....
« Отговор #16 -: Май 20, 2006, 17:44:35 pm »
Мисля, че е редно да се довериш на специалиста. Все пак има и значение какви са стойностите. Ако разраовиш нета, ще видиш че има много малко неща писани по отношение на завишения тестостерон при мъжа, описани са разни ужасни заболявания, за които има много видими белези, които съм сигурна че липсват при вас, така че мисля че наистина повод за притеснение няма при вас.

*

pis4o

тестостерон
« Отговор #17 -: Юни 03, 2006, 15:12:02 pm »
във един друг форум д-р Иванова ми каза че има значение дали надбъбрека или яичника отделя повече тестостерон трябвало да се изследват допълнително хормони и да се назначи лечение
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: тестостерон
« Отговор #18 -: Юни 03, 2006, 17:22:54 pm »
Цитат на: pis4o
във един друг форум д-р Иванова ми каза че има значение дали надбъбрека или яичника отделя повече тестостерон трябвало да се изследват допълнително хормони и да се назначи лечение

Здравей!!! Би ли споделила повече информация кой е този форум и къде мога да прочета тези неща. Аз също попаднах на такива данни че е важно да се установи кое точно произвежда повече тестостерон, а от там и завишението му, яйчниците или надбъбречната жлеза. За съжаление не беше обяснено защо е толкова важно да се установи и какви са разликите. Бих искала да порчета информацията във форума за който говориш тъй като и аз съм със завишен тестостерон. :)
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
Тестостерон....
« Отговор #19 -: Юни 03, 2006, 17:44:08 pm »
Мисля, че става въпрос за този
http://forum.alitera-med.com/index.php