0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бактериална вагиноза и ерозио
« -: Април 30, 2011, 18:40:57 pm »
Здравейте, момичета. През януари се лекувах от бактериална вагиноза, причинена от Candida albicans.Предписаха ми антибиотик Доксициклин и вагинален крем Гиназол.Преди две седмици бях на преглед, за да проверя дали всичко е наред. Оказа се, че още си я влача.Гинекологът ми предписа Флоражин Силвър, вагинален спрей, за месец и половина - 1-2 пъти седмично.На листовката му пише да се използва 1-2 пъти дневно.Не знам какво да правя. Следвам предписанието на доктора, но не усещам абсолютно никакво облекчение. Въпросът ми е: някоя от вас дали е ползвала този продукт,колко често, имало ли е резултати и след колко време? Освен това искам да попитам, мога ли да имам сексуални контакти по време на лечението? Четох тук, а и моят гинеколог ми каза, че мъжете не могат да се заразят с бактериална вагиноза, но зле ли ще ми се отрази на мен?
Така, продължавам с въпросите.На последния преглед се оказа, че имам и ерозио.Лекарят ме намаза с Вагинол, или нещо подобно, не съм сигурна за името, и ми каза, че до 3-4 дена щяла да ми падне някаква кожичка, и  да не водя полов живот, докато не ми свърши менструацията.Беше 23ти ден от цикъла ми, но на мен по принцип менструацията ми е нередовна и в момента ми закъснява със седмица.Въпросът ми е: сега мога да правя секс? Четох, че с едно мазане въобще не се лекувало това ерозио и го попитах по този повод, но той ми каза първо да сме оправели вагинозата и после ерозиото.Та това е!Много ще съм Ви благодарна, ако можете да ми отговорите!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Бактериална вагиноза и ерозио
« Отговор #1 -: Май 01, 2011, 07:11:03 am »
Ерозиото може да 'мине' и с едно намазване - зависи колко е голямо.
Това преценява лекаря.
 За Candida albicans - причината може да е и понижена Им.Система /има добри добавки за това , обсъди го с  лекаря си и да ти предпише нещо/

Според мен може вече да правиш секс.
За закъснението - направи тест за бременност
« Последна редакция: Май 01, 2011, 07:23:02 am от denis »

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Бактериална вагиноза и ерозио
« Отговор #2 -: Май 01, 2011, 12:27:50 pm »
Благодаря за отговора! : )