0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
E сега вече
« -: Април 19, 2006, 13:05:18 pm »
.... верно ще стрелям!!!!  :evil:  :evil:  :evil:
Днес ми се обадиха от дирекция за закрила на детето, която е отговорна за проучването на кндидат осиновителите.
На 24 април ни изтича 3месечния срок за проучване и вписване в регистъра на кандидат осиновителите. Имахме да представим само един документ, който вече е готов и щях утре да го занеса.
Та днес ми се обажда хубостницата, дето отговаря за нас и ми казва следното:
"Понеже аз излизам в отпуска, няма да ме има цял месец, а тук колегите са много натоварени, не може ли Вие да подадете една молба, че искате отлагане на вписването по семейни причини. То нали имахте и болен човек в семейството, напишете, че е заради него... и така."

ТОЛКОВА СЪМ БЯСНА, че в момента цялата треперя и нямам думи!!!!!!!!!
В очакване ....
E сега вече
« Отговор #1 -: Април 19, 2006, 14:49:23 pm »
Fussi, тя макар да е отправила такъв апел, ти няма защо да се съобразяваш, нали? Все пак законните срокове не се съобразяват с отпуските на държавните служители. Пък и е супер грубиянско така да си играят с надеждите на хората. Дано успееш да придвижиш нещата преди това, стискам палци. Ако ти не се оправиш с институциите, не знам кой би успял :wink:
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
E сега вече
« Отговор #2 -: Април 19, 2006, 14:53:23 pm »
Фуси, напълно те разбирам - с такава бюрокрация трябва да се справяме с всичко че няма на къде..
Знам че не ти е лесно да се успокоиш, но като се замислиш ако не можеш да направиш нищо по добре да не се ядосваш - малко са нещата които си заслужават нашите нерви.. като погледна след време за какви неща съм се ядосвала се учудвам..

Ако занесеш документа днес няма ли как да се придвижат нещата все пак? Не че не може да спретнеш едно скандалче де... това е важно за теб и не си била некоректна за да се налага да търпиш закъснения поради отпуски от 1 месец.

Стискам палци!
КЪСМЕТ!
*
E сега вече
« Отговор #3 -: Април 19, 2006, 15:05:04 pm »
Естествено, че няма да пиша подобна молба. Аз така онемях, като чух тая "препоръка" да напиша молба, че САМА искам да отложа вписването в регистъра, защото девойката излизала в отпуска, че само успях да кажа, възможно най-спокойно, че такова нещо няма да направя.
Почувствах се отвратително, защото на всичкото отгоре не съм в позиция да се карам с тях, защото аз завися от служителките и това те прекрасно знаят.
Но и те не са познали, че ще им играя по свирката. Аз не съмчовек, който се кара с хората, дори и тон не повишавам, но това не знами, че ще ги оставя да ме правят на луда

Ама тоя път, наистина се разтреперах!!!!
В очакване ....
*

    balmi

E сега вече
« Отговор #4 -: Април 19, 2006, 15:22:46 pm »
Мила Фуси, постъпката е потресаваща. Щом те кара да пишеш такава молба си мисля, че тя ще има проблем ако не си свърши работата в посочения срок и това е много удобен начин да си измие ръцете. Отиди на място, занеси й последния документ и поговорете спокойно. Ако трябва още днес. Стискам ти палци !!!! Всичко ще е О.К.
Жалко, че живеем в такава държава и сме принудени да търпим подобни унижения!!!
*
E сега вече
« Отговор #5 -: Април 19, 2006, 15:29:50 pm »
Точно така е!
Понеже тя излизала в отпуска и нямало да може да си свърши навреме работата, та затова, аз ако може да напиша молба, да поотложим нещата 8O
Че и ме посъветва, какво точно да напиша - че сме имали болен в семейството - ей от това направо откачих!!!

Сега съм си обещала да не се ядосвам, поне до утре, когато ще отида да и занеса вече и последното листче и ще мога да говоря с нея очи в очи.
В очакване ....
*
E сега вече
« Отговор #6 -: Април 19, 2006, 17:07:09 pm »
Това е отвратително, аз мисля, че трябва да държиш на своето со кротко со благо. много много късмет
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
E сега вече
« Отговор #7 -: Април 19, 2006, 18:02:52 pm »
Жената се нерви, щото като и занесеш последния документ, тя трябва да седне и да напише рапорта (11-12 страници), което пък значи, че отпуската и увисва. И затова ти дава акъли за молби и тем подобни глупости. Направо отивай с документа и питай кога ще бъде готов вашия рапорт. Непременно искай да го прочетеш преди да го подпише директора и да го засилят за вписване в регистъра. В нашия рапорт имаше няколко несъществени грешки, а на последната страница ни бяха прекръстили със съвършено непознато фамилно име, навярно останало от предишен рапорт. Много целувки ти пращам и дано си оздравяла вече :)
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
E сега вече
« Отговор #8 -: Април 19, 2006, 18:24:31 pm »
Фуси - един компромисен вариант - да ти метне на дискета сламка, пък ти ще й напишеш и  занесеш готов рапорта, а  тя ще го внесе  от свое име преди заветната отпуска - и вълкът сит, и агнето цяло...

Както се казва, со кротце, со благост и со малко кютек. Успех!
*
E сега вече
« Отговор #9 -: Април 20, 2006, 15:26:39 pm »
Благодаря ви много милички.
Аз днес вече съм по-добре (вчера много се ядосах).
Днес сутринта занесохме последния документ. Жената я нямаше. Понеже нямам никаква сметка да се карам с тях, реших да оставя така нещата до понеделник. А в първия работен ден ще им звънна е тогава ще говоря направо с началничката.
Аз по принцип никога не се карам, само съскам  :twisted: , в този случай пък съвсем, та ще гледам да съм максимално спокойна.

Благодаря ти Боровинчо за пожеланията, целувки и на теб.

Изобщо - весели празници на всички във форума и много късмет
В очакване ....
E сега вече
« Отговор #10 -: Април 28, 2006, 13:47:18 pm »
Леле, аз пък сега виждам темата :oops:

Фуси, как се развиха нещата, вписаха ли ви в регистъра?

 :balk_21:


П.С. Иначе си я бива тази наглост .... :evil:
Благодаря ти, Бени!







E сега вече
« Отговор #11 -: Май 06, 2006, 08:54:25 am »
Фуси кво стана бе? Лелее, сега прочетох темата и просто яхнах метлата. Понякога главата ми не го побира как може толкова коравосърдечни хора да има, нагли и изобщо.... едни такива тъпири щъкат из българия.. Слава богу около мен такива хора няма и може би затова като се срещна с подобно същество и изумявам.