0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Точно преди година ми направиха отворена операция на матката за премахване на миоми. След като изтекоха шесте месеца за забрана за забременяване от тогава опитвам и не ми се получава  :( На последния преглед ми казаха, че всичко отвътре ми е наред (освен новото ми мънинко миомче). Мъжът ми скоро си направи стандартна спермограма и на него всичко му е наред. Какви изследвания трябва да си направим според вас. Предполагам консултация при специалист ще имам отговори на въпросите си, но има ли нещо което да ми препоръчате да опитам преди да отида. Знам, че трябва да не го мисля... купувам си от лентичките за овулация, но без ефект..Една приятелка ми каза един чай за забременяване с маточина и бял равнец, но от него ми става зле...Колко време трябва да изчакам преди да се паникьосам съвсем? Е, оплаках ви се... 
Благодаря ви предварително!
Желая ви здраве и късмет!
veto, правилно си мислиш за специалист.
След отворена коремна операция е много важно да започнете с цветна снимка за проходимост на тръбите, но за да си сигурна в достоверността й препоръчвам да ти я направиш при специалист по стерилитет.

А спермограмата къде е направена, в обикновените лаборатории не правят достоверни такива!
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Спермограмата е правена в Цибалаб.
Аз защо си мисля, че при операцията се вижда всичко!? Явно проходимоста на тръбите не се вижда. Казвм си, че ще си дам още два месеца и после ще отида на по-задълбочен преглед и изследвания.
А къде в София е най-доброто място за стерилитет?
Спермограмата задължително я повторете в някой център по репродуктивни проблеми!
А след коремните операции е възможно да се получат сраствания в последствие, а и цветната снимка е едно от първите изследвания, които се правят при диагностиката на стерилитета.

Ето линк с клиниките в БГ (в това число и софийските :wink:)

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=167&Itemid=52

Ако се ориентираш към клиника запази си час от сега, че в някои е много натоварено и за първичен преглед се чака доста време.

Докато дойде ред на специалиста, при АГ-то което посещаваш може да направиш микробиология на влагалищен секрет, просто изследване което често пропускат. Също е хубаво една контролна микробиология и на еякулат.
За всичко друго по-добре да е след конслутация с лекар от специализирана клиника.
« Последна редакция: Март 22, 2011, 21:19:57 pm от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Благодаря за информацията и за подсещането, че тези часове се записват поне два месеца предварително!!! Ще спра да си мисля за разни бабини деветини и ще си запиша час.
За срастване специално попитах опериращия доктор при контролния преглед и той ми каза, че няма такова нещо (надявам се!)
Микробиология ще си поискам следващия път  :wink:
*
За добрите клиники се чака по 8-9 месеца, дори година за първичен преглед, затова по-добре си запиши час още от сега.