Здравейте,
Пускам нова тема, защото от всичко прочетено не можах да се ориентирам.
Накратко заболяванията:
- висок пролактин - след много тестове се оказа, че без Бромокриптин не може да е в норма. Сега приемам сутрин по 1/2 табл. и пролактина е близо до горната граница.
- Хашимото или съмнения за такова - всички хормони са в норма, но на видеозон се вижда някаква изменена структура. Не приемам медикаменти за него.
- повишени килограми и яйчнци с полкистозна структура - според док това е ясно изразен СКПЯ - лечение Метформин, Селен. За протокола овулацията и цикъла са ми наред и преди и сега. Хормони в норма. Инсулин и глюкоза на гладно в норма.
- поради предстоящо ин-витро - прием на фолиева киселина, мултивитамини.
Сеа интересната част: преди две седмици ми отстраниха тръбите. Според док само единия яйчник е с поликистозна структура, но това се дължало не на синдром, а на факта, че съм имала огромни сраствания. Те са обхванали и двата яйчника и са им пречели да работят нормално. След време нещата щели да се нормализират.
Въпросът ми е има ли смисъл да се тъпча с лекарства повече? Писна ми :BangHead:и без това се стигна до АРТ та си мисля да спирам Метформина и Селена. Вече почти година ги пия, а честно казано не виждам някакъв ефект.
Много Ви моля, ако имате някаква идея дали приема на метформин има значение при АРТ или просто ако знаете до кога се пие да споделите. Вече съвсем се обърках.Селена също не знам за какво ми е след като пия витамини, но....
Благодаря ви и успех на всички!