Здравей Лазар!
Темата която повдигна е доста интересна и ме вълнува от известно време, защото се оказа, че ми е висок холестерола.
Не съм дебела, не ям много месо(свинско и друго), предимно пилешко консумирам. Преди повечко въглехидрати похапвах и сладки неща, но от около месец съм се ограничила съвсем и още си ми е висок холестерола.
Стойността му по последни данни е
5,52-общ холестерол, HDL- 1.86, LDL-3.30, триглицериди - 0,91.
От почти месец си разтварям пектин и го консумирам, кога мога да очаквам ефект от него?
Но все пак ми се е подобрил холестерола в сравнение с този през есента.
Тогава общия холестерол беше 6,2, HDL-1,01, триглицеридите 0,и нещо,LDL не са ми го правили.
Тези стойности тогава ги бях измерила след като пих почти 2 месеца Ленено масло на Барлийнс и холестерола ми се вдигна от 5,7 на 6,2.
А дали не ми се е повишил от хормоните от стимулацията за инвитрото и Преднизолон пих.
Защото четох в интернет, че при прием на такива хормони се вдига холестерола. Също че и при навлизане в критическата възраст пак се повишава, а аз съм с изчерпан яйчников резерв.
Също така ако може да те попитам да ли си запознат какво може да се направи при открита
стеатоза на черния дроб. С това се "обзаведе" мъжът ми след като изпи един куп хранителни добавки за сперматогенезата.
И аз и мъжът ми сега спазваме диета. Той по-строга, аз малко по-хлабаво го давам.Ям сладки неща, но само на закуска.
Ако искаш може да ми отговориш и на лични, ако смяташ че питането ми не е за тук.