Моят съвет е да направиш консултация с друг лекар, който е специалист по стерилитет.
Аз съм правила пластика, от която нямаше никакъв смисъл.
Състоянието ми след нея се беше влошило. При цветната снимка лявата ми тръба пропускаше под напрежение. След пластиката и двете тръби бяха напълно запушени ( разбира се след период от време) но така или иначе тогавашния ми лекар не направи хидротубация под УЗИ контрол, за да се разбере дали е била успешна пластиката.
Ако имаш хидросалпингс, за съжаление прогнозите изобщо не са добри. Дори и да направиш пластика никой не може да ти гарантира, че няма да се изпълнят с течност отново, което дори е твърде вероятно. Наличието на салпингс почти винаги означава разрушени мат. тръби.
А при една АРТ респективно Ин Витро тази течност обрича процедурата на неуспех. Течността от тръбите "измива ембриона" (последното е цитат на виден лекар занимаващ се с АТР).
Пиша ти това с убеденост, защото само до преди няколко месеца аз живях в същия Ад.
След неуспешна Ин Витро процедура и съмнение за имплантация, разбрах, че имам билатерален хидросалпингс и се наложи отстраняването на мат. тръби.
Искрено съжалявам, че ти пиша всичко това, че постинга ми е толкова обезсърчителен но по-добре да имаш яснота по въпроса, колко сериозна е ситуацията, в която се намираш.
Отново ще ти повторя, направи другаде консултация не бързай с пластиката!
Пожелавам ти скоро всичко да е зад гърба ти и да си щастлива мама!