0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хидросалпингография
« -: Май 04, 2006, 21:01:11 pm »
За момичетата от Монтана и региона да знаете,че вече и тук правят цветна снимка.Аз утре ще ходя и ако има желаещи ще разкажа.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Хидросалпингография
« Отговор #1 -: Май 04, 2006, 21:04:00 pm »
Цитат на: galileo
За момичетата от Монтана и региона да знаете,че вече и тук правят цветна снимка.Аз утре ще ходя и ако има желаещи ще разкажа.

Успех и само прекрасни резултати! :wink:
И да разкажеш.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Хидросалпингография
« Отговор #2 -: Май 04, 2006, 21:31:23 pm »
galileo  стискам палци всичко да е наред!!! :crossfingers:  :lol:
Хидросалпингография
« Отговор #3 -: Май 04, 2006, 22:12:36 pm »
Благодаря момичета и ще разкажа после как е,какъв е резултата.
Хидросалпингография
« Отговор #4 -: Май 05, 2006, 19:49:44 pm »
Здравейте отново момичета! Резултата е почти нулев, док. каза няма съществена промяна и според него тръбите са благоприятни за пластика.Е това е моя резултат за сега,но няма да се предавам.Ще трябва да се ходи на пластика. :balk_146:
*
Хидросалпингография
« Отговор #5 -: Май 05, 2006, 19:56:34 pm »
Съжалявам, Галилео :balk_144:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Хидросалпингография
« Отговор #6 -: Май 05, 2006, 20:04:59 pm »
Цитат на: galileo
Здравейте отново момичета! Резултата е почти нулев, док. каза няма съществена промяна и според него тръбите са благоприятни за пластика.Е това е моя резултат за сега,но няма да се предавам.Ще трябва да се ходи на пластика. :balk_146:

Я разкажи по-подробно какво стана. Да не си получила спазъм? Добър ли е лекарят който ти я прави?
Ти гледа ли в монитора, до къде стига течността?
Не изпадай в паника. Спокойно.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Хидросалпингография
« Отговор #7 -: Май 05, 2006, 21:25:56 pm »
Не съм гледала в монитора да видя до къде стига течноста,а що се отнася до спазъм незнам.Предполагам,че неможе и на тая снимка пак да има същия резултат като първата с много малки подобрения.Док. каза,че имам хидросалпингс в широката част и това е много добре за пластика да се направи.Незнам да хода ли или да пробвам с лапаро преди това.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Хидросалпингография
« Отговор #8 -: Май 05, 2006, 21:34:16 pm »
Съжалявам Галилео:(
А тя нали пластиката така или иначе с прави с лапароскопия или аз нещо бъркам?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

Anonymous

Хидросалпингография
« Отговор #9 -: Май 06, 2006, 20:40:25 pm »
ralyy_g  прави се,но моя док. е по-възрастен и явно предпочита пластиката,а може и да не е много запознат с лапарото.Незнам.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Хидросалпингография
« Отговор #10 -: Май 06, 2006, 21:06:53 pm »
galileo мила защо ненаправиш още една консултация при специалист ?
Да си сигурна дали в твоя случай да избереш лапаро или пластика.
Каквото и да решиш аз много ще ти стискам палци всичко да приключи ОК!!!!Пиши какво реши и как е минало.Ние сме с теб! :balk_21:  :crossfingers:  yahoo_17  :bighug:
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Хидросалпингография
« Отговор #11 -: Май 06, 2006, 21:11:52 pm »
Моят съвет е да направиш консултация с друг лекар, който е специалист по стерилитет.

Аз съм правила пластика, от която нямаше никакъв смисъл.
 Състоянието ми след нея се беше влошило. При цветната снимка лявата ми тръба пропускаше под напрежение. След пластиката  и двете тръби бяха напълно запушени ( разбира се след период от време) но така или иначе тогавашния ми лекар не направи хидротубация под УЗИ контрол, за да се разбере дали е била успешна пластиката.

Ако имаш хидросалпингс, за съжаление прогнозите изобщо не са добри. Дори и да направиш пластика никой не може да ти гарантира, че няма да се изпълнят с течност отново, което дори е твърде вероятно. Наличието на салпингс почти винаги означава разрушени мат. тръби.
А при една АРТ респективно Ин Витро тази течност обрича процедурата на неуспех. Течността от тръбите "измива ембриона" (последното е цитат на виден лекар занимаващ се с АТР).

Пиша ти това с убеденост, защото само до преди няколко месеца аз живях в същия Ад.

След неуспешна Ин Витро процедура и съмнение за имплантация, разбрах, че имам билатерален хидросалпингс и се наложи отстраняването на мат. тръби.

Искрено съжалявам, че ти пиша всичко това, че постинга ми е толкова обезсърчителен но по-добре да имаш яснота по въпроса, колко сериозна е ситуацията, в която се намираш.

Отново ще ти повторя, направи другаде консултация не бързай с пластиката!

Пожелавам ти скоро всичко да е зад гърба ти и да си щастлива мама!

:balk_21:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Хидросалпингография
« Отговор #12 -: Май 06, 2006, 23:07:37 pm »
Благодаря ви момичета за подкрепата и специално на Лита за съвета. Ще се консултирам и с друг лекар,защото и аз не съм съгласна с пластиката.Незнам до сега трима док. са на мнението за пластика като единия е Йотов, които се занимава със стерилитет доколкото знам.А в моя случай може ли да се направи инвитро или няма смисъл?
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Хидросалпингография
« Отговор #13 -: Май 06, 2006, 23:44:33 pm »
Galileo,

ето в тази тема има доста информация.

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1400

Не е добра идея да правиш Ин Витро при наличие на хидросалпингс!

:idea:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Хидросалпингография
« Отговор #14 -: Юни 07, 2006, 18:59:58 pm »
Здравей!Аз също съм с хидросалпингс на дясната тръба.Писах в форума защото бяхме решили да правим инвитро и не знаех какво ме чака.Док. каза да сме пробвали с хидрото, ама да са 100 лв.да пробваш.Така стигнах до тук,момичетата бяха много мили и ми дадоха пълна информация.Сега си намерих друг доктор,които ми каза всичко за хидросалпингса и от невъзможното забременяване с него, и съм на мнението,че по добре с една тръба и възможност отколкото с две и без шанс.Тръбата ще я махне с лапароскопия.Пластиката си е сериозна операция.Каквото и да решиш пожелавам ти УСПЕХ!!!! :D