0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте,
през 2007г, след напревен ЯМР ми поставиха диагноза макроаденом на хипофизата. Всички
хормонални изследвания са ми нормални освен LH хормона ,който е под нормалните стойности. Вследствие на което нямам спонтанен цикъл, т.е. имам само когато пия противозачатъчни.
Всяка година си правя ЯМР,но динамика не се отчита и положението не се променя. Миналата седмица направих поредния ЯМР, и лекарите вече не са категорични дали става въпрос за аденом. Казаха, че или хипофизата е един голям аденом или просто си е една съвсем нормална хипофиза,която просто реагира на контрастното вещество по този начин т.е. се оцветява.Лекарите не са единодущни и не могат да ми поставят  категорична диагноза дали имам или нямам аденом.
Мислейки над това,което ми казаха се питам ,ако хипофизата е един голям аденом,няма ли да има по голями поражения върху нивото на хормоните, а не само върху LH?
Вие какво мислите?
Доста късно реагирам, но сега видях въпроса ти. Пишеш, че имаш диагноза от 2007г., поставена след MRI. А, после пишеш, че не е така, явно това са мнения на различни лекари. Диагнозата си е диагноза и си остава същата, а лечението се провежда от ендокринолог. През 2г. се правят контролни MRI, на 6м. ниво на пролактина, за да се проследи динамиката и съответно коригира лечението, ако е необходимо. При макроаденома има много повече симптоми и ти няма как да не ги почувстваш. Как да кажа, много странно ми се вижда това което пишеш, за толкова време все щяха да уточнят нещата или не дай си боже, щяха да те оперират по спешност. Ако все още търсиш съвети и препоръки, дай повече инфо.
[Мислейки над това,което ми казаха се питам ,ако хипофизата е един голям аденом,няма ли да има по голями поражения върху нивото на хормоните, а не само върху LH?]
Лекуващият лекар трябва да мисли и да ти отговори на всички въпроси, свързани със заболяването ти. Това му е работата. И да те успокои!
*
Здравейте,
през 2007г, след напревен ЯМР ми поставиха диагноза макроаденом на хипофизата. Всички
хормонални изследвания са ми нормални освен LH хормона ,който е под нормалните стойности. Вследствие на което нямам спонтанен цикъл, т.е. имам само когато пия противозачатъчни.
Всяка година си правя ЯМР,но динамика не се отчита и положението не се променя. Миналата седмица направих поредния ЯМР, и лекарите вече не са категорични дали става въпрос за аденом. Казаха, че или хипофизата е един голям аденом или просто си е една съвсем нормална хипофиза,която просто реагира на контрастното вещество по този начин т.е. се оцветява.Лекарите не са единодущни и не могат да ми поставят  категорична диагноза дали имам или нямам аденом.
Мислейки над това,което ми казаха се питам ,ако хипофизата е един голям аденом,няма ли да има по голями поражения върху нивото на хормоните, а не само върху LH?
Вие какво мислите?

Аз мисля, че задължително ти трябва второ, даже и трето мнение!
Вземи си всички изследвания и върви при други лекари в друга болница!
Късмет и дано всичко е наред и за в бъдеще!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Здраейте,
когато ми поставиха диагноза макроаденом,след ЯМР ходих при най добрите лекари. Чух доста мнения,някои за операция,други да се изчака и следи. След всеки ЯМР ,първо ходя на консултация при проф. Бусарски. След 2 ЯМР, той беше малко озадачен от това какво са разчели лекарите ,които правят ЯМР и това което вижда на снимката. Тогава той каза ,че според него няма наличие на аденом.След поредния ЯМР миналата година бях в ендокринологията за изследвания ,бяха категорични че операция не се налага и да си карам на противозачатъчни ,докато не реша да забременея, а когато реша да се обърна към клиника за репродуктивно здраве.Така мина една година и сега направих поредния ЯМР. Ходя винаги на ендо и съшо място при един и същи екип.След като и този път не се отчете динамика в образа и те не бяха сигурни дали това е аденом. Казаха,че за момента това е най точната техника за изследвания ,но и тя не е на 100 % сигурна. Казаха с две думи ,че не са сигурни това на снимката какво е . Сега ми предстои консултация в ендокринологията.Надявам се да стане ясно какво ми има.
Контраста по време на изследването, как ти го инжектираха? Ръчно, посредством автомат, къде е направено изследването и кой е разчитащия? Ами периметрията какво показва? Ако искаш пиши на лични.