0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Veselia

Не можах да намеря нищо по въпроса за това се обръщам към вас, мили дами. преди 4 години преживях мъртво раждане след което последва възпаление и няколко кюретажа. Предполагам че маточната лигавица е изтъняла и затова не мога да забременея. Вижда ли се на видеозон или на цветна снимка колко е лигавицата? Има ли лекарства с които се възстановява?
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Възстановяване на маточната лигавица
« Отговор #1 -: Юни 01, 2006, 17:19:20 pm »
здравей, много ми стана мъчно за това което ти се случило. Дебелината на маточната лигавица може да се определи при преглед с ултразвук и доколкото си спомням тук някъде във форума имаше писано точно по въпроса за тънка маточна лигавица и лекарствата, които се вземат при такъв проблем. Успех мила

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #2 -: Юни 01, 2006, 17:35:55 pm »
ето един линк, където се коментира дебелината на маточната лигавица.  :)

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4090

« Отговор #3 -: Юни 01, 2006, 17:58:42 pm »
Възможно е вследствие от възпалението да са пострадали и тръбите.
Добре е да провериш и това.

Успех!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #4 -: Юни 01, 2006, 21:09:52 pm »
Veselia - дебелината на лигавицата се вижда на УЗИ.Незнам дали си направила усновните изследвания-защото причините за вторичен стерилитет са много и трябва да се изясни и при теб каде е проблема!Аз също имам проблеми с тънка лигавица но това е друга тема..........
1.Правиш си хормонални изследвания,микробиология на влагалищен секрет
2.правиш фоликуметрия и проследяваш дали има Овулация(има ли фолекул,расте ли,пука ли се и дали е достатъчна дебелина на лигавицата)
3.провертяваш проходимоста на тръбите!!!!!!!
4.правиш усновни кървни изследвания -............,хламидия,токсоплазмоза,рубеола.......
Това са усновните неща!Найдобре се обърни към  клиника по стерилитет!!!!!!Лично аз си изгубих няколко години в чакане и губене на време и средства при обикновенни гинеколози и за товати пиша всичко подробно за да си наясно.Аз също съм с вторичен стерилитет.
Надявам са всичко при теб да е ОК и скоро да има хубави вести!Успех!
Ако имаш въпроси пиши :lol:
« Отговор #5 -: Юни 02, 2006, 00:56:46 am »
Ади,а защо точно и токсоплазмоза и рубеола.При мен след първия кюретаж ми правиха за токсоплазмоза и листерия май че така се казваше,защото имаше съмнение да не би те да са повлияли на плода.Излезна ми за токсоплазмозата че е имало ,но ми казаха че сега не се нуждая от лечение.А за рубеола никога не съм си правила.Би ли обяснила необходимо ли е сега пак да ги пусна тези и защо?
*

adi

• 7710
« Отговор #6 -: Юни 02, 2006, 06:44:07 am »
Когато се заразят бременни жени т.нар. вродена форма (най-опасна), ако инвазирането настъпи в началото на бременността, настъпват аборти. Ако обаче това стане в последните месеци - раждат се или мъртви плодове или такива с малформации - хидроцефалия, пневмония, менингоенцефалит и т.н.

Жени прекарали заболяването преди бременността и с висок титър антитела в кръвта не предават токсоплазмозата на плода си.

Срещу токсоплазмозата няма специфично лечение. Използват се антибиотици и сулфонамиди с широк спектър на действие.

За Рубеола -У бременни инфекцията засяга и плода. Вирусът предизвиква изменения в хромозомния апарат на клетките на плода. Децата, преболедували вътреутробно от рубеола, са с тежки малформации на сърдечно-съдовата система, на очите, с глухота.

Лечението се провежда в домашна обста новка, в изолация от околните неболедували деца. Назначават се антипиретици, течно-кашава диета, витамини. При настъпили усложнения /артрит, менингит, енцефалит/ се налага болнично лечение. При заболяване на бременни е показано прекъсване на бременността, особено в първата половина на бременността, когато увреждането на плода е най-тежко.

Прогнозата е добра. Рядко настъпват усложнения, които я влошават. Прогнозата за плода е крайно неблагоприятна.

Все кофти работи но трябва да бъдат изследвани по навреме за да се избегнат по неприятни неща!Успех! :lol:
*

adi

• 7710
« Отговор #7 -: Юни 02, 2006, 07:21:07 am »
Ето можеш да прочетеш и това---препоръчват да се провери имунитета срещу хепатит В и срещу рубеолата. Ако бременната е болна от рубеола, инфекцията може да се предаде на плода. Но ако през бременността майката влезе в контакт с болен от рубеола, лекарят би могъл да противодейства на инфекцията. Ето защо майката трябва да осъзнава опасността от заразата. Ако не сте сигурна, че някога сте боледувала от рубеола или ако не сте сигурна, че сте ваксинирана против тази болест, можете да установите с помощта на вашия лекар нивото на вашите защитни сили и при необходимост да се ваксинирате.

В случай, че бъдете ваксинирана срещу рубеола, строго е противопоказано да забременявате в следващите на три месеца. През този период, бъдете внимателна по отношение на противозачатъчните средства.