0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
много съм притеснена /хормони/
« Отговор #20 -: Май 22, 2006, 18:19:41 pm »
старлет добре де как така ще доиде и ще спре еи така какво прави кистата та да предизвика спирането?много е странно.до петък ще откача.въобще имали причина да си мисля че можеда е от хубаво. :cry: на дали.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #21 -: Май 22, 2006, 19:29:02 pm »
Цитат на: naha
старлет добре де как така ще доиде и ще спре еи така какво прави кистата та да предизвика спирането?много е странно.до петък ще откача.въобще имали причина да си мисля че можеда е от хубаво. :cry: на дали.

Ето малко разсъждения, които могат да хвърлят светлина. За да има задържан фоликул значи някъде нещо по веригата не е наред, което пък води до неправилното функциониране на друго нещо и т.н. При СПЯ и задържане на фоликули най-често нещо е причина за хормонални отклонения, които пък водят до други отклонения като например по-кратко и оскъдно кървене, или обратното  по-дълго и обилно кървене (възможни са и други комбинации разбира се). Специално при СПЯ е необходимо да се намери основната пичина. Тоест нещото което предизвиква хормоналния дисбаланс в организма. Та така де!!! И понеже ми беше задала въпроса преди време ,какво правя? Точно това: търся причината за разстроените си хормони. Благодаря ти за пожеланията за успех Наха! Дано да успеем скоро всички ние!  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

naha

• 1474
« Отговор #22 -: Май 23, 2006, 17:31:23 pm »
чак сега видях отговора ти аз явно в паниката и страха си съм писъла на доста места   :oops:  ама какво да направя като има сумати и въпроси от подобен характер :wink:  аз в момент на емозионална криза съм много объркваща за това искам да се извиня на всички и на тебе. то е ясно че има проблем с хормоните и другия месец ще ги видя ноне ми е ясно как ще ми се задържи висока базалната след като съм прокървила.аз ако имам пкя значи я имам от много време но до сега не ми се е случвало такова късо кървене( е верно че за всяко нещо си има първи път макар и гадно :? но......) имала съм късокървене от по три дена и после се чистя оше толкова сега няма и кафяво даже .абе няма да ви занимавам повече ясно е че само ще гадая докато не ида на преглед.извинявам се за дългия постинг.успех и на тебе и в наи скоро време да се похвалиш ще бъда искренно щастлива.
*

Starlet

• 1937
« Отговор #23 -: Май 24, 2006, 23:26:34 pm »
Пиши след прегледа. А това че СПЯ винаги е споходена с някакви такива признаци не е точно така. Зависи в каква степен е нарушението. Моят цикъл например си е редовен (като изключим последните 2-3 месеца) и си е така от години. Знаех освен на коя дата ще ми дойде МЦ и дори и подробности дали ще е преди обяд, следобяд или през ноща. Толкова си ми беше точен цикъла. БТ съм мерила и също не съм имала в началото проблеми, но после взе да ми играе така както ти описваш и просто спрях да я меря. Последната пък издънка със засичането на овуто беше с тестове преди 2 месеца когато теста ми показа + а всъщност ову не е имало. И когато след седмица посетих д-р Стаменов и той каза че има задържан фоликул направо се шашнах. Естествено доктора ми обясни че при СПЯ е възможно да стават такива неща.  :)
*

naha

• 1474
« Отговор #24 -: Май 25, 2006, 09:27:42 am »
Старлет благодаря ти за отговора утре ми е прегледа ако се сдържа да не отида още днес даже си мисля да отида днес така и така ще е киста какво има да чакам още един ден и в главата ми да се настаняват разни вариянти на това как и защо? :wink: ще пиша скоро.
*

naha

• 1474
« Отговор #25 -: Май 26, 2006, 09:06:34 am »
здравей Старлет значи вчера бях на узи и за наше( мое и на гинката) очудване и трите кисти ги нямаше.тя миказа че е била 100% сигорна че поне една ще е там още но факт няма ги :D значи друго какво се видя десен яичник с множество малки фуликоли от по 5-6мм ( тя каза че е типичен за ПКЯ приличаше на пчелна пита) отдавна не се беше получавало така.както и да е в лявия се видяха мисля че около три фуликола  от по 6-7 мм което за 6-ти ден от м-то ми се видя добре при положение че предния месец по същото време не се видя нито един (чак на 12-ти ден)така лигавицата беше 4мм ( или 0,4 все забрявам :roll:  :wink: ) което и това беше добре за периода решме да видим естрадиола другата седмица и ако е наред да пробваме с 15000Е прегнил.но може би ще си почина този месец и ще го оставя за другия.обяснение за кратката менстроация не мохахме да намерих.както и за високото БТ.но нищо :) Мисля че са добри новини.и съм много щастлива.
*

Starlet

• 1937
« Отговор #26 -: Май 27, 2006, 17:56:28 pm »
Браво Наха  :D !!!! Хубави новини!!!! Все пак си мисля че освен естрадиола е хубаво да изследваш всички хормони за да се разбере има ли проблем там и къде е проблема за СПЯ. Почти всичките се поемат от здравната каса. Успех ти желая!!!!
Re: много съм притеснена /хормони/
« Отговор #27 -: Юни 02, 2006, 11:50:17 am »
Цитат на: djazmin
Момичета моля коментирайте:
LH 17.04 (2-15 лут.ф)
FSH 21.65 (3-20 лут.ф)

Ужасно съм притеснена, лекарката каза че проблема е сериозен но не ми обясни монго, а според това което четох в Зачатие - това ми прилича на симпном на "ранно стареещи яйчници" а и ми изписа климонорм- лекарство за жени в критическа!
« Отговор #28 -: Юни 02, 2006, 11:56:19 am »
Направих проба да копирам предищния резултат ама май не много успешн :(
Резултат от този месец:
FSH 13.93   граници 2.5 - 10.2
LH 11.59   граници 1.9 - 12.5
Сега по-добри ли са, или са потвърждение на предните :?:
Имам час за преглед чак след 10 дена, а се чудя дали да си започвам климонорма от утре.
« Отговор #29 -: Юни 02, 2006, 11:59:15 am »
и още нещо  пърите стойности за за фол.фаза (сбъркала съм)